Спортист №1 на Бургас спечели II кръг на Държавния шампионат по бокс

0
-
-

В Сливен от 30 ноември до 3 декември се проведе вторият кръг от Държавния лично-отборен шампионат по бокс. В него участие взеха 77 боксьори от 28 клуба. Бургаският спортист номер 1 за 2015 година Елиан Димитов завоюва първото място в кат. 60 кг след три победи, като на финала победи единодушно Катин Асенов (Априлец).

Въпреки че след Олимпийската квалификация Елиан нямаше официална среща, той показа завидно майсторство и в трите си двубоя. Спадането на килограми не се отрази на класата му.

„Много съм доволен от успеха на Елиан. Ще разчитаме на него и за следващия Олимпийски цикъл. Мотивацията му е висока. До края на годината ще уточним условията, които ще му предложим“, сподели изпълнителният директор на „Победа Черноморец“ Иван Попов, който беше и съдия на турнира.

Другият състезател „Победа Черноморец“ Владимир Георгиев спечели първия си бой, но отпадна в битката за медалите. Владо пристигна от Англия, където живее и работи, специално за турнира. Липсата на спаринг-партньори при него, обаче си каза думата. Той загуби нелепо, като имаше възможност и да спечели. От клуба изразиха своето възхищение отдадеността му към бокса и към самия клуб.

В началото на новата година предстои лагер на националния отбор по бокс, в който ще вземат участие Елиан Димитров и Европейският шампион за юноши Иван Атанасов.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК