Спас Русев развъртя метлата: Уволни Баждеков и иззе функциите на Диана Иванова

0

Собственикът на Левски Спас Русев развъртя метлата в офисите на клуба. Sportal.bg научи, че са направени сериозни промени в ръководните фактори на стадион „Георги Аспарухов“. Историческият финансов директор на Левски Константин Баждеков бе уволнен от „сините“, като вече не работи за 26-кратните шампиони. Смятаният за дясната ръка на Тодор Батков финансист работеше в клуба от 18 години, като след идването на Спас Русев бе заменен на високия пост от Красимир Иванов, но остана на работа, при това на сериозна заплата при „сините“.

62-годишният Баждеков вече обаче не е част от Левски, където пристигна през 1999 година. Под негово ръководство от спечелени 10 милиона евро с историческото влизане в груповата фаза на Шампионската лига през 2006 година клубът стигна до задължения от над 25 милиона лева през миналото лято.

Освен него беше засегнат и изпълнителният директор Диана Иванова. Първата дама на този пост в 102-годишната история на 26-кратните шампиони на този етап остава на поста, но и бяха иззети функциите, като пълната власт отива в ръцете на Красимир Иванов. Младият финансист спечели всички с професионалното си отношение през първите шест месеца на работа в клуба, като вече всичко ще минава през него, а не през двамата с г-жа Иванова, както бе досега.

И г-н Баждеков, както и г-жа Иванова, бяха силно критикувани последните месеци заради своите решения и действия. Националният клуб на привържениците на Левски излезе с остра декларация срещу изпълнителния директор на Левски Диана Иванова и предшественика й Константин Баждеков. НКП изрази недоволството си от разразилия се в последните дни скандал между „синьото“ ръководство и най-успешния треньор на отбора през новото хилядолетие Станимир Стоилов.

Oт известно време собственикът Спас Русев, който даде пълната власт на Иванова, бе силно разочарован от нейните действия и решения, които предизвикаха голям негативизъм към клуба. Освен това се получи обединение срещу нейните действия от шефове, фенове и служители от всички звена на клуба. Дори ВИП феновете на клуба заплашиха, че три от боксовете на „Герена“ няма да бъдат подновени за сезон 2017/2018 година, ако Иванова продължи да ръководи клуба.

Източник: sportal.bg

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК