Созопол изпусна Верея

0

Созопол и Верея не успяха да се победят в контролна среща. „Небесносините“ завършиха при нулево равенство като гости на тима от Първа професионална лига. Двубоят се игра на стадион „Локомотив“ в Стара Загора.

Наставникът на Созопол Румен Димов бе дал почивка в тази проверка на голяма част от основните си футболисти. Въпреки това, именно морският тим е този, който може да съжалява за пропуснатата победа. „Небесносините“ успяха да създадат куп положения пред противниковата врата, от които обаче не успяха да се възползват. Пропуски за гостите направиха Деян Христов, Мустафа Мустафа, Кристиян Пешов и на два пъти Антони Иванов. От своя страна домакините не успяха да затруднят сериозно двамата вратари на Созопол – Петко Пацов и Свилен Нотев. Така двубоят приключи при резултат 0:0.

„Отлична контролна среща срещу отбор от Първа лига. Продължаваме да надграждаме. Играхме дисциплинирано, организирано. Целта ни беше да подготвим и да дадем повече игрови минути на футболистите, които не не взеха участие в повечето мачове за първенство. Дадохме почивка и на някои основни футболисти. Изключително съм доволен от проверката. Успяхме да затворим пространствата и не позволихме на съперника да създаде чисто голово положение пред нашата врата. Същевременно ние имахме изгодни ситуации, но не успяхме да ги реализираме. Всички се стараха и играха изключително дисциплинирано“, коментира за KotaSport.com наставникът на Созопол Румен Димов.

Състав на Созопол (II полувреме): П. Пацов, Г. Радев, Анг. Делчев, П. Ганев, Ст. Мантаров, Ст. Митев, Як. Идризов, М. Георгиев, Б. Борисов, Ант. Иванов, Д. Христов

Състав на Созопол (II полувреме): Св. Нотев, Г. Радев, Г. Хашев, Ж. Комелов, Хр. Каймакански, Кр. Пешов, М. Мустафа, Кр. Тафраджийски, М. Мустафа, Як. Идризов, Д. Христов

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК