Случи се: Гришо загуби от Гофен и отпадна от турнира в Ротердам

0

Григор Димитров загуби от Давид Гофен в 1/4-финал от турнира в Ротердам с награден фонд 1,85 милиона

[sociallocker id=5830]

евро. Българинът отстъпи в 3 сета – 4:6, 6:1, 3:6. За Димитров това бе първа загуба в историята на съперничеството му с белгиеца.

За да стигне до срещата с Гофен, Григор Димитров елиминира последователно Миша Зверев и Денис Истомин. Българинът вече се намира бе в серия от шест поредни победи. Днешният мач пък бе трети между Димитров и Гофен през 2017 година. В предишните два българинът победи своя съперник – на четвъртфинал на Australian open и на финала на Sofia open.

Гришо започна с убедителен сервиз гейм за 1:0. С известни трудности Гофен също взе своето подаване, а в това на Димитров стигна до 2 точки за пробив. Българинът се справи чудесно с трудната ситуация, като стигна до равенство със страхотен прехвърлящ удар, за да може в крайна сметка да поведе с 2:1. В следващия гейм, на свой ред най-добрият роден тенисист стигна до 2 възможности да пробие Гофен, но белгиецът се справи. И отново Григор допусна на свой сервиз две точки за пробив, като този път съперникът му се възползва още от първата. Макар че изостана с 0:30, Гофен успя да затвърди пробива си и да поведе с 4:2. Той стигна и до 3 точки за 5:2, които обаче Димитров отрази и след 5 равенства намали изоставането си на 3:4. Българинът имаше два шанса за пробив в подаването на съперника си, който се справи с трудностите и бе на гейм от спечелването на сета. Последва размяна на по гейм, с което Гофен спечели първия сет с 6:4.

Във втория сет Григор Димитров се развихри и буквално отнесе Гофен. В самото начало, обаче той трябваше да отрази 3 брейк поинта, за да поведе с 1:0. В следващия гейм пък родният тенисист имаше 2 възможности за пробив, но опонентът му измъкна подаването си за 1:1. Първите 2 гейма бяха изключително трудни за сервиращите, като продължиха общо 17 минути. За разлика от тях, третият бе бърз и в полза на Гришо. След това той стигна до нови 2 възможности да пробие Гофен, който се справи с първата, но при втората прати топката в мрежата. Българинът трябваше да се справи с изоставане от 0:30, за да затвърди пробива си и да поведе с 4:1. Той стигна и до 0:40 при сервиза на белгиеца. Не успя да вземе гейма при първите си 2 възможности, но при третата успя за 5:1. При подаването си за спечелване на сета Димитров допусна 3 точки за пробив. Мощният му сервиз му помогна да се измъкне от трудната ситуация, за да може с 6:1 да изравни сетовете.

С известни трудности, Гофен поведе в решителния сет с 1:0. Той успя да стигне и до ранен пробив, който набързо затвърди за 3:0 в своя полза. Григор успя лесно да вземе следващото си подаване, намалявайки изоставането си до 1:3. Най-добрият ни тенисист стигна до 15:40 при сервиза на Гофен, който обаче се измъкна с два аса, а след това и поведе с 4:1. Бърз гейм за Григор доведе резултата до 2:4. Белгиецът отговори подобаващо и след 5:2 бе само на гейм от полуфиналите. Димитров взе своя сервиз, но не успя да направи нищо при подаването на Гофен и загуби мача.

Снимка: abnamrowtt.nl

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]