След 20 години, бургаски клуб отново има републикански шампион по самбо

0

На проведения в Сливен тази неделя Републикански шампионат по самбо за юноши, Симеон Кралев спечели първото място и стана първият бургаски състезател през последните 20 години, спечелил първо място на Републикански шампион по Самбо.  Кралев показа много добра подготовка и още един от първите му съперници се предава след по-малко от 40 секунди. Симеон Кралев се изправи и пред миналогодишния Републикански шампион, представител на един от най-титулуваните клубове в Самбото –  Локомотив София. След  атрактивни хвърляния  и задържане на противника успя на продължи към пътя към златото.

На финала Кралев игра отново с представител на Локомотив София. Кралев проведе контра атака срещу  представителя на Локомотив София с 2 технически точки.
 После в партер задържа противника си и точките се покачиха на 6, в последващата атака с атрактивно хвърляне победата бе категорична – 10 на 0 за Кралев и СК „Бойни спортове- Бургас“. След последния съдийски сигнал залата аплодира новия Републикански шампион по Самбо при юношите, който не допусна да му вземат нито една точка за цялото състезание.

Емил Нешев и Симеон Кралев, както и всички състезателите по Самбо на СК „Бойни спортове – Бургас“, заедно и с общи усилия върнаха Бургас сред градовете на силните самбисти.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК