Славия пусна кръв на „канарчетата“

0

Ботев (Пловдив) и Славия завършиха 1:1 в оспорван мач, с който бе открита програмата на 15-ия кръг в Първа лига. Новоизлюпеният национал Иван Минчев даде преднина на „белите“ с гол в 26-ата минута, а резервата Стивън Петков донесе точката на домакините в 64-ата. Нападателят на „жълто-черните“ се нуждаеше от по-малко от минута на терена, за да отбележи поредното си попадение за тима на Николай Киров.

След равенството Ботев има 25 точки, с колкото е и Левски преди утрешното си домакинство на Локомотив (Пловдив). „Канарчетата“ пропуснаха възможността да се откъснат пред „сините“ на третата позиция, тъй като не успяха да победят Славия. „Белите“ имат 17 точки и заемат деветото място във временното класиране.

Ботев и Славия завършиха срещата в Коматево с по десет човека, след като първо Пламен Димов беше изгонен за втори жълт картон в 88-ата минута, а 90-ата съдията Ивайло Стоянов процедира по същия начин и с Емил Мартинов след груб фаул на капитана на столичани.

Мачът беше равностоен, като и двата отбора имаха доста шансове за гол. „Белите“ откриха в 26-ата минута, когато Иван Минчев вкара с мощен изстрел с външен фалц с левия крак от границата на наказателното поле след подаване на Чикози Мба – 0:1.

До почивката Бризола и Неделев бяха отчаяни от Антониос Стергиакис, който не им позволи да го преодолеят. Младият гръцки вратар на Славия изигра много силен мач тази вечер и има немалка заслуга за спечелването на точката.

В 64-ата минута обаче на Стергиакис му се наложи да вади топката от мрежата си. След центриране от корнер настана меле пред младока, а от голлинията резервата Стивън Петков довкара топката за 1:1.

Малко по-късно отново Минчев бе близо до това да отбележи отдалеч, а в самия край на двубоя резервата Владислав Узунов пропусна с глава.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 – телевизионна програма

БОТЕВ – СЛАВИЯ 1:1
0:1 Иван Минчев (26), 1:1 Стивън Петков (64)