„Синята“ драма в Сплит няма край: Фенове на Левски нападнати с бухалки и метални тръби в апартамент

0
-
-

Нов инцидент между фенове на Левски и Хайдук (Сплит). Група фенове на Левски, които са били наели апартамент в краен квартал на Сплит, са били атакувани от хърватски ултраси с бухалки и метални тръби.

По случая вече има задържани.

„Вече арестувахме седем души. Група фенове са атакували апартамент в Сплит, в който е имало осем български граждани. Няма ранени, но има нанесени материални щети. Разследването продължава, но за момента все още не можем да кажем колко още арестувани ще има. Нямаме и точна информация за броя на хората, които са атакували апартамента, заяви за bTV Ана Чепич, която е пресаташе на полицията в Сплит.

18 от феновете на Левски, които бяха арестувани в Задар тази нощ, все още не са освободени. Това съобщи посланикът на България в Хърватия Таня Димитрова. Тя допълни, че все още не е ясно дали ще бъдат повдигнати обвинения на привържениците. Димитрова се надява, че ако има последици, те да бъдат само глоби.

22 привърженици бяха арестувани в Задар след сблъсъци с местни хулигани тази нощ. Четирима от феновете впоследствие бяха пуснати на свобода. В сблъсъците една от колите на българската агитка бе опожарена.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК