Синът на Роман Абрамович иска да купи ЦСКА

0

Роман Абрамович вече 15 години инвестира във футбола, като превърна Челси в един от най-великите клубове в Европа, но изглежда, че неговият син Аркадий е тръгнал по стъпките му. За разлика от повечето деца на богати родители, които харчат парите за коли, яхти и забавления. Абрамович-младши демонстрира страхотен бизнес нюх.

Според “Спорт Експрес” Аркадий е един от основните кандидати да вземат акциите на руския гранд ЦСКА (Москва). В страната все по-упорито се говори, че “армейците” са обявени в продажба срещу сумата от 300 милиона долара. Говорителят на фамилия Абрамович обаче нито потвърди, нито отрече, че сделка може да има.

Както е известно, преди години Роман Абрамович беше свързван с ЦСКА, като неговата компания “Сибнефт” беше основен спонсор на “червените”.

Кой е Аркадий Абрамович:

Аркадий е първородният син на милиардера. Той е роден на 14 септември 1993 г. в Москва.

Младият бизнесмен основава консорциума „АРА Кепитъл“ (носи инициалите му – бел. ред.), в който влизат две големи компании – „Кросби“ и „Золтав“. Преди няколко години той закупи газови находища за 77 млн. долара, а цялата му инвестиция се оценява на 250 млн. долара.

Абрамович–младши инвестира основно в минерални находища в Австралия, Северна и Южна Америка. Известно е, че чрез фирмата „Золтав“ той купува акции на „Газпром“, „Роснефт“ и „Лукойл“.

Според руските издания в момента състоянието на сина на Роман Абрамович се оценява на 2.78 милиарда долара.

Любовта към футбола:

Синът на Роман Абрамович е считан за един от най-големите привърженици на Челси. Той беше със своя баща на финала на Шампионската лига през 2012 г., когато “сините” от Лондон спечелиха срещу Байерн (Мюнхен), и дори се разплака от радост.

Той дори притежава малък пакет акции от Челси, като най-вероятно ще бъде следващият собственик на клуба, когато неговият баща се оттегли.

През 2010 г., когато беше едва на 17 години, Абрамович–младши дори опита да закупи датския ФК Копенхаген. Тогава Аркадий се срещна със собственика на 30% от клуба Карстен Кох.

„Говорихме си за всичко, но най-вече за чисто футболната страна. Това момче обича футбола, говори със страст за играта“, каза тогава Кох.

От клуба отказаха да продават, а година по-късно Абрамович излезе с нова, по-примамлива оферта, която също беше отхвърлена.

Спортал