„Сините“ фенове скочиха на Венци Стефанов: Наркоман си ти!

0

Националният клуб на привържениците на Левски излезе с изключително остра декларация срещу президента на Славия Венцислав Стефанов. Както е известно, тимът от „Овча купел“ пусна жалба срещу „сините“ фенове заради обидни скандирания към Стефанов. Ето какво написаха от НКП на официалния си сайт:

Оказа се, че под дебелата си кожа Венци Стефанов е скрил деликатна и лесно ранима душа. След мача срещу Отбора на народа членът на Изпълкома се оплака, че бил обиден от скандиранията на същия този народ, и щял да сезира Българския футболен съюз, т.е. самия себе си. Това е хубаво, като организация на футболни привърженици адмирираме желанието на този виден спортен деятел да задвижи сложната административна машина, за да потърси правда.

Въпросът ни е към кого да се обърнем ние във връзка с това, че същият този Венци Стефанов, все така в ролята си на член на Изпълкома на БФС, си позволи да окачестви привържениците на Левски като наркомани. Навярно и запалянковците, симпатизиращи на Славия, биха искали да се оплачат някъде за това, че славният им някога отбор днес е превърнат в едно посмешище, което урежда мачове по села и паланки. Ала как биха могли да го сторят, при положение че при разиграването на един подобен сценарии със своята широко скроена персона г-н Стефанов би бил едновременно съдник и обвиняем.

Истината, чичо Венци, е, че наркоманът си ти. Само че единственият наркотик, който може да пробие купищата лой, обвили ума и сърцето ти, и да те накара да се трогнеш и да свършиш нещо, е публиката на Левски. Сега си нещастен, но бъди също и практичен. Извлечи поука от създалата се ситуация – следващия път, преди да даваш квалификации по отношение на този или онзи, погледни се в огледалото. Ама не така! Отстъпи две-три крачки назад, за да се видиш целия. И после помисли, по този начин ли трябва да изглежда човек, за когото се предполага, че обича и иска да развива спорта в България. И който може да си позволи да обижда тези, които наистина го правят.