Сектор „Б“ за 10 ноември: Любимият ни клуб се казва Левски, а не Витоша и т.н. Честитим си края на безумния и антибългарски комунистически режим!

2
-
-

След масови протести срещу тоталитарния режим в България, на 10 ноември 1989 г. на пленум на Централния комитет на БКП Тодор Живков е освободен от поста генерален секретар на партията, след като е управлявал еднолично в продължение на 33 години и общо 45 години властване на комунистическата партия. Живков е принуден да подаде оставка, след като това предложение е подкрепено дори от близките му съратници Йордан Йотов, Добри Джуров, Димитър Станишев, както и от Станко Тодоров, Гриша Филипов и Георги Атанасов. Искането за оставка пък е организирано от члена на Политбюро Петър Младенов и кандидат-члена Андрей Луканов.

В протестите през зимата на 1989 година активно участие вземат и феновете на Левски. Както е известно, „сините“ привърженици отъждествяват комунистическия режим с най-омразния си отбор – ЦСКА. Припомняме, че рефренът „Червени боклуци“, така популярен от митингите на СДС, бе взаимстван именно от феновете на Левски. Ето и какво написаха по повод днешната дата на Фейсбук страницата „Сектор Б“:

Честит 10-ти ноември! Днес няма път назад!

Честитим си свободата да избираме сами пътя в живота си и сами да определяме съдбата си. Честитим си възможността да пътуваме свободно по целия свят. Честитим си това да не чакаме по 14 години за някаква убита жигула. Честитим си да говорим свободно, да изглеждаме както си искаме, дс говорим каквото си искаме, да имаме право на лично развитие. Честитим си това, че любимият ни клуб се казва Левски, а не Витоша, Динамо, Спартак и тн. Честитим си края безумния и антибългарски комунистически режим!

Разбираме, че в България мрънкането е национален спорт и че е модерно да се сравнява сега с преди 1989-та, но дори при леко замисляне всеки би разбрал, че дори мисълта за сравнение между днес и преди 1989-та е безумие!

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]

0 0 votes
Article Rating
2 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Иларион
6 години по-рано

Майка ви дееба и тъпите говеда,най-облажения с пробите по времето на комунизма,кво плюете ве мишки нещастни,отбора на властта!!!

Литекс-София
Литекс-София
6 години по-рано

Кур за литекс а ц7ка умре