Секс и спорт

0

Колкото по-често практикувате спорт и правите секс, толкова по-добре.

Редовните упражнения и разкрепостените сексуални преживявания подобряват жизнения тонус и заздравяват сърцето. Това важи за спорта за здраве, но дали е така при големия спорт, където всичко е програмирано и пред важно състезание графикът трябва да е железен и никакви своеволия. Едва ли има еднозначен отговор.

Спортуването веднъж в месеца и сексуални преживявания от дъжд на вятър могат да се окажат доста рисковани действия и така може само да си навлечете неприятно усещане, а според учените така се увеличава вероятност за инфаркт и други нежелани последствия.

Добрата новина във всичко това обаче е, че ако успеете да доведете спорта и сексуалните преживявания до определен редовен цикъл, означава че въпросните рискови болести ще стоят далеч от вас.

Учените са категорични, че в никакъв случай не бива да се интерпретира, че сексът и спортът увеличават риска. Рискът е наличен при нередовно практикуване. Ако движението стане част от ежедневието на хората, то намалява вероятността да пострадат от сърдечно-съдови заболявания.

Това, което голяма част от лекарите по света желаят да внушат на своите пациенти е, че активните, рядко страдат от сърдечно-съдови усложнения. Здравословните навици са застраховка №1.
Всички лекари имат едно и също мнение – 40 минути ходене на ден служи като протекция на сърцето от всяка непредвидена кардио-атака. Най-важното е хората да започнат да си правят профилактични изследвания, за да знаят какъв риск поемат ако решат да увеличат движението в живота си. Колкото по-често, толкова по-добре…както в секса, така и в спорта.

Дали сексът пречи на спортистите преди важни състезания или при важни тренировки? Други може би ще попитат – дали има смисъл от това въздържание.

Отговорът е сложен. Може би за силовите спортове (бокс, сумо, карате и т.н.) е препоръчителното въздържанието от любовни ласки 2-3 дни преди мача, за да има състезателят спортна злоба. Това е наложено мнение от повечето специалисти в тази сфера, което се обосновава научно с доказателства и е породено от два фактора: физически и психологически.

Към физическите фактори се отнася мнението, че сексът снижава нивото на тестостерон в кръвта, а това от своя страна, влияе на силата и агресивността на спортиста. Изследване от 70-те години установява, че при група мъже, след полов акт, физическите функции се снижават с 20%. Вероятно то е породило и мита за спада на нивото на тестостерона, т. е. сексът отнема прекалено много сили и енергия, понижава нивото на тестостерона и по този начин се отразява негативно на спортните резултати.

Към групата на психологическите фактори е твърдението, че сексът пречи на психическата нагласа на спортиста. Той ги лишава от желанието за победа, спортен хъс и злоба.

Един от големите бегачи на 5000 м – Марти Ликуори казва, че сексът ви прави щастливи, а щастливите хора не пробягват 5 километра.