Световноизвестен Муайтай треньор пристига в България

0

Един от най-известните Муайтай треньори пристига в България за една седмица. Аджарн Гае СорКеасък е един от най-търсените треньори в целия свят и ще бъде на разположение на всички българи, които искат да се докоснат до тънкостите на тайландското бойно изкуство.

Аджарн Гае е тренирал някои от най-известните български бойци като Веселин Веселинов, Антон Петров и Кирил Пенджуров. 40-годишният тайландец е подготвял също така и някои световни звезди в лицето на Забит Самедов, Джабар Аскеров, Денис Хачаронак и Ченгис Алазов. Гае е бил треньор и в лагера на Световната федерация IFMA и на Световният Муайтай Съвет, като практически всички световноизвестни бойци тренират и се готвят при него.

Всички, които искат да усетят автентичната тайландска атмосфера могат да се присъединят към тренировките на Аджарн Гае в зала “ Сумаид Халидов “ в центъра на София с 5 дневен тренировъчен семинар от 04.09 до 08.09.  В тренировките дейно участие ще вземе и двукратния европейския вицешампион Веселин Веселинов. Тренировките са подходящи за всички , без значение от възраст, пол или ниво на подготовка. Всички желаещи за тренировки с талайндския треньор трябва да се свържат с ръководителите на залата и лагера.

Кой е Аджарн Гае СорКеасък ?

Сутат Муангман, известен с бойното си име Аджарн Гае СорКеасук,  започва своята кариера на 6 годишна възраст в родният му град Након и след като е забелязан от промоутърите, е взет да тренира и живее в легендарната зала Сор Ворапин в Бангкок. Място, създало по това време едно от най-силните поколения бойци , включително Намсакной „Императорът“. Гае прекратява бойната си кариера на 20 годишна възраст, заради тежка травма и проведени повече от 400 боя. Изключително интересна част от неговият живот е , че той избира да стане монах и 10 години прекарва в манастир в планината изучавайки Будизма и следвайки всички канони на религията.

Треньорската му кариера започва от едно място в Бангкок – легендарно за всички чужденци, дошли да тренират и да се развиват като бойци в Тайланд , а именно Rompo Gym. Място контролирано от най-големият промоутър – Сонгчай и дало старт и развитие на много бойци и разбира се създало много шампиони. Гае тренира най-добрите по това време Джабар Аскеров, Рамазан Рамазанов, Магомед Магомедов и Алексей Игнашов са малка част от имената които печелят мачове под неговото ръководство.

Следва период, в който той е треньор в най-известният международен боен лагер на остров Самуи – WMC Lamai. Това е лагерът на Световната федерация IFMA и на Световният Муайтай Съвет, като практически всички световноизвестни бойци тренират и се готвят заедно с Гае и сериозен екип от треньори включващи легендарният Ноквиид Дейви и Пай Денг.

Гае е личен треньор на един от най-силните и популярни бойци Тъм Мадсуа , познат със своят зрелищен стил. След няколко години прекарани в Самуи, Гае става главен треньор на най-бързоразвиващата се бойна организация ELITE BOXING и поема под контрол базата на организацията в Бангкок , отговаряйки за подготовката на всички топ бойци. Познат със своят зрелищен , агресивен и неподправим стил на тренировка, комбиниран с опита събиран през годините навсякъде по света, Гае е най-търсеният и уважаван треньор. Именно заради опита му да работи с чужденци и бойци тежка категория, той е предпочитан навсякъде по света. Австралия, Англия, Германия, Франция, Малайзия, Бразилия, Гърция, ХонгКонг и разбира се България , където той се занимава с подготовката на бойците от националният отбор и е главен треньор в ELITE FIGHT CLUB BLACK SEA, намиращ се в Sport Generation Camp в с.Лозенец . Място , което само за две години стана база номер 1 за подготовка в Европа. Гае е тренирал и подготвил такива имена като Забит Самедов, Денис Ганчаронак, Чингиз Алазов, Роман Крикля, Веселин Веселинов, Антон Петров , работил е с Team Noguiera , членове на BOPE – Бразилските спецчасти, като има и огромен опит в подготовката на ММА бойци , подобрявайки уменията им в бойна стойка.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК