Само в Кота спорт! Общината дава 6 милиона лева за нов градски стадион

2

Община Бургас ще инвестира 6 милиона лева в изграждането на нов стадион, научи KotaSport.com. Той ще се намира в парк „Изгрев“ до комплекс Славейков, на мястото на бившия плувен комплекс. В момента там се изгражда нов басейн с тенис кортове. Съществуваше и проект за изграждане на малка футболна база – стадион за 1200 седящи места с административна сграда. Този проект обаче е променен, като според новите планове ще има вече стадион за 3500 зрителски места, тренировъчен терен, съблекални, паркинг и обслужваща база. Целта е там да се провеждат професионални футболни срещи.

Първоначално се планираше тази инвестиция да бъде насочена към стадиона в Долно Езерово, но плановете на общината се промениха. За да бъде изградена новата база, ще бъдат „отхапани“ още няколко декара от парк Изгрев. До този ход се стига след като двата стадиона на територията на Бургас са собственост на търговски дружества и тяхната експлоатация е проблемна. Стадион Черноморец е в плачевно състояние, а за Лазур се искат непонятно високи наеми.

Вече е подготвена и докладна записка, която ще бъде обсъждана на сесията на местния парламент през следващия месец. Парите ще бъдат осигурени чрез заем и от бюджета на община Бургас. Това ще бъде нещо като нов градски стадион на Бургас.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

0 0 votes
Article Rating
2 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Д. Петкое
Д. Петкое
6 години по-рано

С тези пари можеше или стадиона в Лазур или този в Акациите да станат общински. Супер стадиони, а сега за същите пари ще изсерат едно лайно за 3500 зрители, типичен селски стадион. Само дето ще прецакат хубавия парк.

Морски
Морски
6 години по-рано

Абсолютно, На Горна Оряховица е по- голям. Поне 7-8 хиляди трябва да събира