Самолет с бразилски футболен отбор катастрофира в Колумбия, шампион на България е бил на борда (ВИДЕО)

0

Самолет със 72 души на борда и 9 души екипаж, сред които и членовете на бразилския футболен отбор Чапекоензе, е катастрофирал малко преди приземяването си на летището в Меделин, Колумбия.

Все още не е ясно дали има оцелели и колко са жертвите. Полетът е бил чартърен и е пътувал от Боливия. Предполагаемата причина за падането на самолета е свършване на горивото. Самолетът е паднал в планинска местност извън града, което затруднява спасителните операции.

Тимът на Чапекоензе е трябвало да играе в Меделин с местния Атлетико Насионал във финала за Копа Судамерикана на 1 декември.

Бившият играч на ЦСКА Фелипе Машадо е бил на борда на падналия самолет в Колумбия. 32-годишният защитник е част от Чапекоенсе от този сезон и е пътувал с тима за финала за „Копа Судамерикана“ срещу Атлетико Насисионал в Меделин. Все още има шансове да има оцелели при катастрофата, която стана рано тази сутрин на заход към летището.

Чартърният полет със 72 души на борда и 9-членен екипаж се разби в планинска местност малко преди да кацне в Меделин. Предполагаемата причина за падането на самолета е свършване на горивото. Заради тeжкия терен спасителните операции са затруднени.

Фелипе Машадо стана шампион с ЦСКА през 2008 година. Той игра в отбора от 2007 до 2009 година, като записа 37 мача и отбеляза 2 гола.

Източник: sportal.bg

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК