Руски милиардер спасява „Колежа“ с 50 милиона лева

3

Руски инвеститор е проявил интерес към завършването на строителството на стадион „Христо Ботев“, научи KotaSport.com. В момента съоръжението е на ниво груб строеж, но трябват още значителни средства, които не са по силите на

[sociallocker id=5830]

клубното ръководство. Милиардерът Анрей Мелниченко е поискал пълен доклад и мониторинг за реалното състояние на базата, както и нужните средства за довършване на проекта.

Неговата идея е към стадиона да бъде изграден и търговски център, както и офис-площи. По този начин съоръжението ще може да генерира солидни приходи и дори да е на печалба. Общата инвестиция ще е в размер на 50 милиона лева.

Интересното е, че Мелниченко не проявява интерес към футболния клуб, а само към базата. Това означава, че той ще трябва да влезе в определени договорни отношения с клуба, които да му позволяват да ползва стадиона преференциално. Освен това е напълно възможно дружеството, което е собственик на клуба, да поиска и част от дивидентите, които ще бъдат реализирани от експлоатацията на спортния комплекс. На този етап преговорите са на ниво предварителни разговори, като развръзка по темата може да има в началото на следващата година.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]

0 0 votes
Article Rating
3 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Красимир Стойчев
Красимир Стойчев
7 години по-рано

От къде черпите тази информация. Кажете източника ви, или как се добрахте до нея. И колко е достоверна???

Papagali
Papagali
7 години по-рано

Baq shte si pomechtaete, mamichkata vi jalta. Taq saboretina Koi shte Se zahvane s neq????

Hahhaha
Hahhaha
7 години по-рано

Koi shte se zanimava s vas be selqni mazni. Stadion shteli da im stroqt. Tate obeshta, che shte mi kupi kolelo, ama drug pat. Hahhahhahaha