Румен Димов е треньор № 1 на Созопол за 2016 г.

0

Традиционният „Бал на спортиста“ се проведе в гр. Созопол. На него бяха отличени най-добре представилите се спортисти от морската община Созопол през отминаващата 2016 г. Той събра цвета на

[sociallocker id=5830]

спортната общественост в града – състезатели, треньори, ръководители, спортни и обществени деятели. Церемонията по награждаването се състоя вчера. На нея за треньор номер 1 на Созопол бе избран идеологът и наставник на едноименния футболен клуб Румен Димов.

Припомняме, че „небесносините“ се представиха изключително силно през тази година. Сезон 2015/2016 на вече бившата „Б“ група бе завършен от тях на четвърто място. В настоящата кампания на Втора професионална лига, Созопол ще зимува на трета позиция, която осигурява място на бараж за промоция в родния футболен елит. Възпитаниците на Румен Димов записаха серия от страхотни постижения, като 11 поредни мача без загуба и 8 последователни – без допуснат гол. Тимът има най-добрата защита във втория ни ешелон, като е допуснал едва 8 попадения във вратата си. Всичко това отреди на Созопол в края на есенния дял от шампионата третото място, с актив от 32 точки и голова разлика 18:8. Изоставането от лидерите Етър и Септември пък е едва 3 точки.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]