Румен Димов: Гладни сме за успехи, трябва да покажем тежкия си характер

0

Созопол гостува на един от лидерите във Втора лига и претендент за промоция в Първа – Септември (София). Двубоят е утре, от 17:30 ч.

„Срещаме един от фаворитите във Втора лига за спечелване на промоция и то на техен терен. Имат много опитни играчи в състава си, печелили шампионски титли и купи на България, с участия в европейските турнири. Пълна заблуда е, че играят с изключително млад състав. Напротив. Особено през втория полусезон играят с много опитен отбор, с футболисти, играли на много високо ниво. Убеден съм, че на терена нашият отбор ще бъде по-млад от техния. Но пък за нас това е добър момента да се докажем. Ние сме гладни за успехи. Чакаме такива мачове. Радваме се да играем срещу силни отбори. И да не забравяме, че ние също имаме отлични футболисти, които умеят да играят като колектив и отбор.

Домакините ще се опитат да наложат своя начин на игра. Ще има напрежение. Ние обаче обичаме да играем под напрежение. Във футбола напрежението е нещо нормално. Ако го няма и не се борим за нищо, на нас специално не ни е интересно.

Продължаваме да бъдем в много добра позиция, въпреки сериозните кадрови проблеми, които имаме. Нападна ни вирусна инфекция. Ще отсъстват доста футболисти и то такива, които са с много опит и носят класата на отбора. Надявам се тези, които ги заменят, да покажат силата на колектива ни и дълбочината, която имаме в състава. С тези, които утре ще отсъстват, отборът се чувства по-уверен, с по-голямо самочувствие. Аз самият осъзнавам безкрайно голямата амбиция, която се усещаше, когато се подготвяхме за мача в София. Трябва да покажем своя тежък характер срещу Септември и чисто футболната агресия в двете фази на играта, която само ние можем – да в покажем утре на терена. Ако изпълним това, което сме начертали, надявам се да покажем отлична игра и да спечелим положителен резутлат“, коментира за KotaSport.com наставникът на Созопол Румен Димов.

Групата на Созопол за мача със Септември (Сф): М. Теменлиев, Св. Нотев, Хр. Каймакански, Д. Андреев, Анг. Делчев, Л. Илиев, Ст. Мантаров, М. Сечков, М. Георгиев, Як. Идризов, М. Мустафа, Ст. Баев, Б. Борисов, Д. Христов, Кр. Тафраджийски, Ж. Комелов, Д. Хаджиев, Г. Петров

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК