Румен Димов: Героите бяха „небесносини“

0

Созопол победи свали от върха в класирането Септември (София), побеждавайки го с 1:0. Със спечелените 3 точки „небесносините“ се изкачиха на второто място във Втора професионална лига.

„Не гледам класирането. Втори, първи… Важното е, че отново показахме мотивирана и скоростна игра.

[sociallocker id=5830]

Убеден съм, че тактически грамотно играят доста отбори в нашата група. Но толкова правилно и изчистено… Не се даваме на никого. Ние сме един от отборите, които играят силно и скоростно в атака и това ме радва. Оттук – нататък непрекъснато ще се срещаме с такива отбори, с изключително амбициозни проекти. Голямо браво на собствениците, треньора и играчите на Септември – играха много мотивирано. Но за тях толкова. В тази среща героите бяха „небесносини“. Аплодисментите в края на мача от публиката бяха нещо изключително. Има много двубои до края на сезона. Ние сме в поредица от 10 мача, заедно с този за Купата на България, без загуба. Поправете ме ако греша, но не знам през този сезон да има друг отбор в професионалния футбол, който да не е допускал гол във вратата си 7 мача поред. Това говори, че отборът ни работи добре и в двете фази. Аз като треньор най-много обичам резултат 1:0. Това означава, че сме си свършили работата в защита и сме наказали противника така, както ние искаме“, обясни наставникът на Созопол Румен Димов. Той коментира и покачването на напрежението в края на първото полувреме, продиктувано от две спорни решения на страничните арбитри.

„Нервите по време на мач винаги ще ги има. Аз съм емоционална личност, живея в емоционален град. Нашите футболисти също са изключително емоционални, защото приличат на мен. Аз такива играчи искам. Нерви ще има. Съдията си решава какво има и какво няма. Да, спорни положения. Така е решил, така е отсъдил. Казвал съм го и преди – неприятно е веднага след мач да започнат да се обвиняват съдиите. Нека си гледаме отборите. И за пореден път ще повторя, че тарикат мъж не плаче“, заяви още за KotaSport.com „небесносиният“ старши треньор.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]