Румен Димов: Ако искахме Първа лига, щяхме да влезем и то без баражи

0

Созопол победи Ботев (Враца) с 2:0 като гост. Това позволи на „небесносините” да се доближат само на 3 точки от третото място, което дава право на бараж за влизане в Първа лига. За да се случи това, обаче възпитаниците на Румен Димов трябва да победят у дома в последния кръг Ботев (Гълъбово), а Витоша (Бистрица) да загуби домакинството си на ЦСКА 2.

„Във Враца винаги се играе много трудно. Домакините са изключително агресивен отбор. Особено на собствен терен винаги иска да печели. Атмосферата на стадиона беше добра за футбол и враждебна към нас. Но ние бяхме максимално добре запознати с това, което ни очаква. Направихме всичко, което бяхме запланували, и успяхме да победим. На стдиона във Враца винаги са ставали хубави мачове. Ние бяхме по-добрият отбор и заслужено взехме трите точки. Поздравявам момчетата. Свършихме си работата перфектно.

Има леко разочарование в мен, тъй като още в 10-ата минута Якуб Идризов получи травма. Топката го удари в окото. Бяхме принудени веднага да го сменим и да бъде откаран с линейка. Поради това не успяхме да се зарадваме както трябва. Да се надяваме, че всичко с него ще бъде наред. Но нека специалистите да си кажат мнението.

Обикновено в 60-ата – 70-ата минута отборите приключват, а ние тогава настъпваме. Края на първенството винаги го завършваме на спринт. Но не съжалявам, че шампионатът приключва. С всяка една тренировка по новата методика виждам израстване. Това ми дава основание да очаквам с нетърпение новата подготовка, където да изчистим още неща, да направим необходимата селекция – както винаги с важни хора, малко на брой, които да повишат качеството на отбора. Така че донякъде е хубаво, че първенството свършва, за да можем да се подготвим както трябва за новото. Но да не забравяме, че ни остава още един двубой, който ще бъде изключително труден.

Защо да не играем и бараж. Но първо ние трябва да си свършим работата и да чакаме някакво друго щастливо стечение на обстоятелствата, в което аз не вярвам. Ако за нас беше цел на всяка цена, щяхме да играем в Първа лига и то без баражи – щяхме да сме на първо място и да влезем директно. Ние бяхме на 3 точки от първото място през първата част от сезона и с много добра програма за втората. Ако не бяхме решили да сменяме системата, трябваше да взема двама – трима класи футболисти, които да вдигнат още нивото и да постигнем целта си. Бях убеден, че можем. По стария начин на игра отборът ни беше усъвършенстван. Ние бяхме единствени от Първа и Втора лига, които са допуснали едва 8 гола. Играехме отлично в защита. Бяхме много силни в динамиката, скоростта и контраатаката. Всичко това показва, че можехме да се преборим за директна промоция. Но не това ни беше целта. Според мен се движим в правилна посока и сме постоянни. А именно постоянството ни е най-важно в развитието на клуба.

Естествено, ако се случи да играем бараж, няма да го откажем”, коментира за KotaSport.com наставникът на Созопол Румен Димов.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК