Роси: Левски трябва да работи, за да печели винаги! Но без да залъгва и да създава илюзии (ВИДЕО)

0
-
-

Старши треньорът на Левски Делио Роси изрази своето задоволство от проведената подготовка. Той обясни, че за лагер е избрана Малта, заради подходящия климат. Италианският специалист за пореден път подчерта, че контролите не са били от огромно значение, а ги приема като тренировки.

„Не може един отбор да стигне директно от точка „А“ до точка „Б“. Има съответните стъпки. Аз се надявам, че ще стигнем и до „Ц“.

Да се направя на Дядо Коледа и да кажа, че искам да спечеля първенството и купата, да играя и да спечеля Шампионска лига ли? Няма никакъв проблем всичко това да го декларирам пред вас. Но трябва да сме сериозни и не бива да заблуждаваме никого. Трябва да си поставим възможно най-високи цели, които можем да преследваме. Трябва да правим всичко възможно да ги постигнем, а не да ги декларираме. Един отбор се гради стъпка по стъпка. Не е достатъчно да се постави една цел и с това да се счита, че всичко е решено. По-скоро да се постави по-висока цел, след първата. И да се види, ако не си успял да я постигнеш, защо не си успял. И оттам да тръгнеш, за да вървиш напред. Затова трябва програмиране. Иначе всяка година се започва от начало. Според мен това не е добре. Рискуваш с лошите неща, да загубиш и добрите.

Лестър спечели веднъж титлата в цялата си история. След 50 години може да пак да спечели. Това е хубава приказка, но е само веднъж.

Това обаче не е целта на Левски. В България, Левски не е клуб от ниско ниво. Левски трябва да работи, за да печели винаги. Без обаче да залъгва никого. Без да създава илюзии в никого“, коментира Делио Роси.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]