Роналдо обърна ПСЖ, Реал взе аванс в титаничната битка (ВИДЕО)

0
Снимка: twitter.com/psg_english

Реал (Мадрид) взе комфортен аванс от два гола срещу ПСЖ в 1/8-финалната битка за Шампионска лига. На „Сантяго Бернабеу“ парижани поведоха, но домакините обърнаха резултата в своя полза за крайното 3:1.

Реал натисна своя съперник в началото. Роналдо стреля остро по диагонала, но до дясната греда. Удар на Кроос извън наказателното поле пък бе избит от вратаря. Гостите отговориха с неточен шут на Юри. Удар на Роналдо от фаул мина над вратата. Отново той стреля от близко разстоянив, но топката срещна лицето на вратаря на гостите Ареола. Стражът се намеси решително и след удар с глава на Рамос. В 33-ата минута ПСЖ поведе. След центриране отдясно, Неймар изключително технично върна с пета към Адриен Рабио, който от движение прати топката в мрежата за 0:1. Кавани пък можеше да удвои аванса на своя отбор, но не успя. Такасе стигна до последната минута на полувремето, когато Реал получи право да изпълни дузпа за нарушение срещу Кроос. От бялата точка Роналдо бе безупречен за 1:1.

В самото начало на втората част Неймар изведе Мбаме в наказателното поле, но ударът на последния бе спасен от Навас. Гостите поискаха дузпа за игра с ръка на Рамос, но арбитърът не посочи бялата точка. В 83-ата минута Реал осъществи пълен обрат. Асенсио пусна прострелно подаване отляво, вратаря отби право към Роналдо, който с коляно прати топката в мрежата за 2:1. Само 180 секунди по-късно „Белия балет“ вкара и трето попадение. Асенсио намери в наказателното поле Марсело, който от движение засече за 3:1. Мбапе можеше намали, но ударът му бе спасен от Навас. В последните секунди на 3-минутното продължение Неймар можеше да се разпише, но ударът му мина над вратата.