Рилски спортист би Левски Лукойл и спечели Купата!

0
rilski levski lukoil
-
-

Рилски спортист спечели Купата на България за втори път в клубната история, след като надигра Левски Лукойл с 89:80 в много интересен и оспорван финал във Велико Търново пред 2000 зрители. Самоковци показаха характер и желание в ключовите моменти и водени от неостаряващия Йордан Бозов, както и от силната игра на чуждестранните си попълнения и така малко повече от месец след идването на Лукойл като генерален спонсор на столичния тим, нанесоха първи сериозен удар по “сините” амбиции.

Йордан Бозов бе най-резултатен за триумфа на Рилски с 21 точки при почти перфектна стрелба – 6/6 за 2 точки, 1/2 за 3 точки и 6/7 от наказателната линия. 39-годишният гард добави 5 борби, 3 асистенции и понесе 6 наришения за 27 игрови минути. Дерик Райт добави 19 точки за носителите на Купата, Шелдън Джитър вкара 14, Златин Георгиев остана с 12, а Евън Равънел направи силно включване от пейката с 14 точки, 6 борби и 3 асистенции.

Неманя Милошевич с 18 точки и Станимир Маринов с 15 вкараха най-много за Левски Лукойл, докато Христо Николов и Кийт Клантън добваиха 14 и 10. Павлин Иванов завърши с 12.

Капитанът на Рилски спортист Йордан Бозов логично бе избран за “Най-полезен играч” на финалния двубой за Купата във Велико Търново. Самоковци спечелиха трофея за втори път в клубната история и за общо втори път в в последните три години, а 39-годишният ветеран влезе в познатата роля на лидер.