Рекорд на държавното по таекуондо, чакаме медали от Египет

0
gorna 5
-
-

Рекорден брой участници, над 600 взеха участие на държавното първенство по таекуондо, което се проведе в Горна Малина. Те се включиха във всички дисциплини за деца, кадети, юноши, девойки, мъже и жени. Надпреварата бе открита от зам. кмета на Горна Малина Цветанка Иванова, а приветствие към всички таекуондисти направи Алън Уелс, който е член на дирекцията по спорт към Европарламента. Той бе на неофициално посещение на първенството в качеството си на приятел на председателя на БФТ Слави Бинев.

Поради участие на силния международен турнир от веригата G1 „FUJEIRAH OPEN“, Владимир Далаклиев, Калоян Бинев и Митко Джорджев пропуснаха първенството, но спечелиха сребърен и бронзов медал от Фуджейра (ОАЕ).

На първо място в клас „А“ се класираха състезателите от ТК“Гладиатор“ от Дупница, сред които бе световният шампион за кадети Александър Джорджев. Той тази година за първи път игра за юноши на европейското клубно първентво, където даде сериозна заявка за бъдещи успехи. Втори останаха представителите на ТК“Рамус“, а трети тези от ТК“Ахил“.

В клас „Б“ победители станаха представителите на ТК „Кондор“ 2000, следвани от теза на ТК“Чо елит“ и ТК“Херея“. В дисциплината Пумсе на първо място се класираха Файър – София, втори са „Форс“ 2004, а трети „Спарта“ София.

Тази седмица очакваме нови успехи и медали от българските таекуондисти. В Египет ще се проведе турнирът Александрия Оупън, който е с ранг G2, а там участие взимат елитните състезатели Влади Далаклиев, Калоян Бинев и Митко Джорджев с треньор Теодор Георгиев. Председателят на БФТ Слави Бинев също ще присъства в Египет и в качеството си на първи вицепрезидент на WTE. В Словения над 20 наши представители от различни клубове, ще се включат в „Словения Оупън“ G1.