Реал (Мадрид) изми поне малко срама със здрав бой над Валенсия

0
-
-

Реал (Мадрид) успя поне малко да измие срама от отпадането от 1/4-финалите за Купата на Краля след загуба от Леганес, разбивайки с 4:1 като гост Валенсия в среща от 21-ия кръг на Примера дивисион.

Срещата започна по-добре за „кралете“, които в 15-ата минута получиха право да излъпнят дузпа за нарушение срещу Кристиано Роналдо. Зад топката застана португалецът, който не остави шансове на противниковия страж и даде преднина за тима си.

В следващите минути и двата отбора имаха няколко добри възможности за попадения, които обаче не бяха оползотворени. Така се стигна до 37-ата минута, когато Бензема бе изблъскан в гръб в наказателното поле на Валенсия и съдията не се поколеба да свири втора дузпа за Реал. С нейно изпълнение се нагърби отново Роналдо и резултатът стана 2:0 за „кралете“. Това беше 120 дузпа за португалеца в цялата му кариера, като от тях едва 19 са изпуснати.

Валенсия започна по-силно втората част и логично в 58-ата минута стигна до гол. Точен с глава след центриране от корнер бе Санти Мина.

„Прилепите“ се втурнаха напред в търсене на изравнителен гол, но вместо това инкасираха такъв в 84-ата минута. Точен с изстрел в близкия ъгъл на вратата бе Марсело. Пет минути по-късно Тони Кроос оформи крайното 4:1 с удар от границата на наказателното поле на домакините.

Във временното класиране Реал е 4-и с 38 точки, докато Валенсия заема 3-ото място с 40 и мач повече.