Разпънаха Петев на кръст за дузпа фантом

0

Ивайло Петев и неговият Динамо Заг­реб бяха разпънати на кръст от футболния свят заради скандалната

[sociallocker id=5830]

дузпа, която им до­несе победата с 2:1 при гостуването на Цибалия в послед­ния кръг на хър­ватското първенст­во. До последната минута на редов­ното време резул­татът във Винковци бе 1:1, когато алжирският нацио­нал Судани нахлу в наказателното поле и се строполи без никакъв кон­такт със защитни­ка на домакините Филип Ждерич. То­ва не попречи на рефера Дамир Батинич да посочи бялата точка, а Ар­мии Ходжич без никакви скрупули отбеляза. Дори и митичната фрак­ция „Bad blue boys“, която бе из­пълнила сектора за гости, се възмути от видяното и вър­на на играчите хвърлените в три­буните фланелки след края на дву­боя.

Самият Петев първоначално зая­ви, че не е видял добре ситуацията, а на вчерашната пресконференция обясни: „И Барсе­лона победи Атлетико с гол в пос­ледната минута от дузпа (б. р. – Петев вероятно има предвид мача с Леганес)“.

Позицията на главния съдия Батинич и съдийската комисия по казуса бе, че дузпа в край­на сметка няма, а „24 сата“ нареди Петев сред петте причини за слабата форма на Динамо.

„Въпреки че клубът му предложи нов договор, се вижда, че Петев не е треньор, който може да донесе не­що ново на Дина­мо. Ако не бе при­ятел на съветника на клуба Здравко Мамич, не е ясно дали все още ще­ше да седи на пей­ката след такива игри“, се казва в ма­териала на издани­ето.

Ръководството на „модрите“ от своя страна показа уважението си към българина и му подготви изненада
за 1 март. Очаква се преди днешното занимание на тима играчите да поднесат на треньора си мартеница, ръчно изработена от служители на клуба.

Източник: „Меридиан мач“

Снимка: gnkdinamo.hr

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]