Размазване! Страховит ураган Гришо вилня в Лондон, отнесе Гофен и е на полуфинал

0

Григор Димитров спечели повече от убедително втория си двубой от група „Пийт Сампрас“ на финалния турнир на АТП в Лондон. Българинът, поставен под №6 в схемата, буквално размаза седмия Давид Гофен. Гришо взе победата в два сета – 6:0, 6:2.

Днешният успех класира Гришо на полуфиналите. Той започна с успех срещу Домиик Тийм, докато Гофен надви Рафарел Надал, който в последствие с отказа от участие в надпреварата.

Първият сет премина изцяло под диктовката на българина. Той взе откриващото си подаване на 15. Във втория Гришо стигна до 0:40, като се възползва от втория си брейкпоинт и поведе с 2:0. Нов гейм на 15 и 3:0 за Димитров. Четвъртият гейм бе изключително оспорван, като продължи близо 10 минути. Григор точки за пробив, но реализира четвъртата за 4:0, след което затвърди и този пробив с гейм на нула. Шестият гейм отново отиде в актива на най-добрия ни тенисист, с което спечели и сета с 6:0.

Вторият сет започна с гейм на 15 в полза на Гришо. Във втория Гофен направи две двойни грешки и изостана с 0:2. Гришо продължи да мачка своя съперник и поведе с 3:0, преди белгиецът да стигне до първия си гейм за 3:1. Последва размяна на геймове за 4:2 в полза на Димитров. Гейм на нула и нов пробив пък приключиха набързо и втория сет – 6:2 за Григор Димитров.

Снимка: twitter.com/atpworldtour

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]