Радуканов: Най-лесно беше играчите да кажат: Майната му!

0

„Знаете срещу кого играем в понеделник-шампиона на България през последните 6 години, знаете и нивото на Лудогорец какво е. Ще дадем може би шанс на някои от най-младите ни футболисти да се покажат“, заяви треньорът на Пирин Милен Радуканов, цитиран от „Меридиан мач“. Той се усъмни, че ще успее да събере пълна група.

„Има трима-четирима, чието участие е под въпрос, ще видим на кои от тях ще разчитаме. Сигурен съм, че този съдия може и ще се справи с мача. Към него никога не сме имали забележки“, обясни Радуканов. За него не е важно кой от Лудогорец ще играе.

„Не очаквам Лудогорец да бъде разконцентриран от жребия в Лига Европа, даже това може да ги мобилизира. Знаете,че след нас им предстои мач за купата с ЦСКА, така че ще са пределно мобилизирани и срещу нас ще играят на върха на възможностите си“, обясни специалистът.

Отборът ще се събере за зимна подготовка на 8 януари.

„Не е приятно това неведение, в което сме футболисти и треньори. Надявам се да има яснота точно какво ще се случи и как ще се случи. Колкото по-бързо се изясни ситуацията с Пирин, толкова по-добре, защото могат да си тръгнат футболистите и най-лошото е, че няма да можем да им се сърдим за това“, допълни Радуканов. Той оцени, че тимът е изпълнил програмата минимум.

„Бяхме запланували да имаме 20 точки с оглед на много скромния си кадрови потенциал, досега имаме 19. Хубавото е, че не сме изостанали много от отборите във втората осмица, за да имаме някаква изходна позиция за пролетта, да търсим промяна на нещата“, каза треньорът. Милен оцени като много добра играта на тима навън, при това с отбори от първата шестица.

„Въпреки всичко, момчетата се мобилизираха и спечелиха две поредни победи в края на есенния дял, не се отказаха – това мен ме радва. Защото най-лесно беше да наведат главите с оглед на ситуацията в клуба, да се предадат и да кажат: „Майната му на всичко!“.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]