Равда и Русокастро завършиха годината с корида и 8 гола

2

Равда и Русокастро спретнаха истинско голово шоу, с което приключиха полусезона в „А“ Областна футболна група. Двата тима чуха последния съдийски сигнал в срещата при резултат 4:4, като по този начин си поделиха по 1 точка. Двубоят, освен с осемте попадения, ще се запомни и с доста грубата игра на гостите от Русокастро, заради която няколко футболисти от Равда напуснаха с контузии.

Мачът започна с лек натиск на домакините, които поведоха още в 10-ата минута. Попадението стана след грешка на вратаря на Русокастро Георги Желев, от което се възползва Никола Вангелов и откри резултата. Течеше 18-ата минута, когато Ангел Златков центрира през трима футболисти на Русокастро към Никола Вангелов, който стреля с глава. Топката срещна ръката на защитник и главният съдия Светльо Лазаров отсъди дузпа. От бялата точка Станимир Стоилов беше безпогрешен за 2:0. 3 минути по-късно Русокастро успя да намали, след центриране от корнер. След половин час игра Никола Вангелов открадна една топка, напредна и с мощен удар направи резултата 3:1. Футболистите на Равда тотално доминираха и когато всички зрители очакваха разгромна победа, мачът се превърна в корида. До края на първото полувреме отборът на Русокастро успя да изравни. Футболистът на Равда Пламен Володиев пък не можа да продължи срещата, контузен от състезател на Русокастро.

През втората част, по подобие на първата, футболистите на Русокастро оспорваха всяко съдийско решение. Водеше се сериозна битка в средата на терена, в следствие на която Станимир Стоилов от отбора на Равда напусна принудително контузен. Течеше 70-ата минута, когато нападателят на Равда Никола Вангелов беше спънат на границата на наказателното поле, откъсвайки се сам срещу вратаря. Главният съдия отсъди пряк свободен удар и червен картон на бранителя, след което беше наобиколен от почти всички футболисти на Русокастро и дори бе ударен от капитана Димитър Пейчев. Зад топката застана Ангел Златков, който не остави никакви шансове на вратаря за 4:3. Следващите 20 минути бяха изключително тежки за главния съдия, който за всяко свое отсъждане беше наобикалян от футболистите на Русокастро. Янчо Георгиев също напусна контузен – с надуто коляно. Ангел Златков пък едвам изкара до края на мача – с пресечен мускул, след ритник от Иван Грингов. В 80-ата минута реферът Светльо Лазаров не посмя да посочи бялата точка, след като нападателят на Равда Никола Вангелов бе повален в наказателното поле. В края на мача, обаче реферът отсъди твърде спорна дузпа в полза на Русокастро и резултатът стана 4:4. От скамейката на домакините бурно протестираха срещу това отсъждане, искайки обяснение и от делегата Димитър Костов.

Състав на Равда: Стоян Стоянов, Красимир Стойчев, Таньо Маджаров, Янчо Георгиев, Станко Минев, Георги Харизанов, Пламен Володиев, Ангел Златков, Никола Вангелов, Станимир Стоилов, Маргарит Маргаритов

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

0 0 votes
Article Rating
2 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Анонимен
Анонимен
7 години по-рано

маргарит педала ми е шуиюо

Анонимен
Анонимен
7 години по-рано

maika ti da eba pedal