Първо в KS: Легендарен екип поема Нефтохимик, ако остане във Втора лига

1

Легендарен треньорски тандем ще поеме отбора на Нефтохимик. Това ще се случи, ако „шейховете“ успеят да си осигурят финансиране за Втора лига. Ако това се случи, начело на тима ще застане дуетът Николай Кръстев – Станислав Жеков. До момента Кръстев бе директор на „зелената“ ДЮШ. Един от най-обичаните футболисти в историята на клуба – Тачо – пък през миналия сезон игра за Поморие. И двамата са юноши именно на Нефтохимик.

Припомняме, че вчера се появи лъч надежда за спасението на Нефтохимик. Както единствено KotaSport.com информира, Павел Бошнаков е гарантирал, че ще поеме на 100 процента издръжката на цялата Детско-юношеска школа. По този начин издръжката, която трябва да се осигури от Община Бургас и други спонсори, става съвсем скромна. Според запознати, отбор във Втора лига с качествена школа може да се вмести в рамките на около 600 хил. лв. на сезон. След като е гарантирал, че ще осигури от-до „зелената“ ДЮШ, Павел Бошнаков е хвърлил своеобразно кърпата към Община Бургас. Собственикът на веригата хипермаркети „Мастерхаус“ ще поеме солидното перо от бюджета, ако общината подаде ръка и осигури финансиране за мъжкия отбор. Става въпрос за съвсем малка сума, която да покрие екзистенциалния минимум във Втора лига.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

0 0 votes
Article Rating
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Коментатор
Коментатор
6 години по-рано

Малка, малка, колко малка – 20 лв., 50 лв.?
Защото Лимонададжията преди няколко дни говореше за “ до около 1 млн. лв. или в най-добрия случай малко над тази сума“, което не е съвсем малка сума, мисля.