Първи демонстративен турнир по стрелба с лък във Варна

0

Дирекция „Спорт“ към община Варна и ОСК „Млади стрелци“ ви канят на първия по рода си за град Варна демонстративен турнир по стрелба с лък, които ще се проведе на 3 февруари в спортната зала на Първа езикова гимназия от 10:00 до 13:30 часа.

Този олимпийски спорт набира изключителна голяма популярност в последните години сред феновете в цяла Европа, Русия, САЩ, Украйна, Индия, Китай, а в Южна Корея е и национален спорт. България може да се похвали със световни и европейски шампиони в стрелбата с лък. От 2017 година. Варна също има и свой световен сребърен медалист в свободния стил за девойки до 14 години в лицето на Нора Василева, която ще участва в турнира.

ОСК“Млади стрелци“ е създаден преди 6 години и е член на Българска федерация по стрелба с лък (БФСЛ). В кратката си история, клубът има над 100 титли в индивидуалните и отборни надпревари, които са част от календара на БФСЛ, както и в международни състезания. Категориите, в които участват състезателите са момчета и момичета до 11г. и 14г., кадети и кадетки, младежи и девойки, мъже и жени. Клубът набира състезатели за новата 2018г., като желаещите могат да разчитат на съветите на добър и опитен треньорски състав. И най-важното – няма ограничения във възрастта.
Всеки желаещ ще може да опита точния си мерник под ръководството на опитни инструктори от ОСК „Млади стрелци“.

Програма на турнира:
10:00ч. – 10:05ч. – Откриване на турнира
10:05ч. – 12:05ч. – Стреляне с лък за всеки желаещ
12:05ч. – 12:15ч. – Нагласяне на щитове и мишени за демонстративния турнир
12:30ч. – 13:30ч. – Демонстративен турнир от състезатели от ОСК“Млади стрелци“, съгласно правилата на Българска федерация по стрелба с лък
13:30ч. – Закриване на турнира