ПСФК Черноморец дължи 40 бона за вода

0

Смесеното дружество ПСФК Черноморец все още не е в несъстоятелност. Съдът не се е произнесъл по искането на акционерите. Това съобщи главният юрист на община Бургас Златина Георгиева. Тя уточни, че процедурата не е спряна, но на този етап писмото на Съвета на директорите остава без отговор. Според Георгиева същестуват няколко варианта да бъде запазен стадион Черноморец. Възможно е това да стане е без да се наложи процедура по несъстоятелност.

„Вървят преговори между акционерите. Търсим всякакви възможности. Смятам, че можем да намерим път. За целта обаче трябва да работим в контструктивен тон. „- каза още Георгиева.

В момента дружеството е в особено тежко състояние. Клубът е съден от бивши футболисти, които имат сумарно да получават около 500 хиляди лева. От тях най-много пари има да Джереми Манзоро, който чака по договор още 84 хиляди лева без лихвите. Вратарят Паскал Борел трябва да получи пък 76 хиляди лева. Тези футболисти играха по времето, когато мениджър на тима беше Красимир Балъков. Дружеството дължи пари и на произмодителят на спортна екипировка „Пума“. Там става въпрос за 900 хиляди лева. Дължимите сума за вода са около 40 хиляди лева.

В последната година пари за издръжка е давал единствено Митко Събев, като физическо лице от неговите лични средства. Той е осигурявал по 12-,13 хиляди лева месечно. Мъжкият отбор, който до скоро играеше в А областна група пък е бил на напълно аматьорски начала. Там пари е получавал само треньорът Еролин Кючуков. Играчите са вземали участие в мачовете, а след това като „премия“ са били черпени с по една бира и мешана скара.

В същото време стана ясно, че бившият халф на тима Шаешу още през лятото е продаден от Сиваспорт във Фенербахче- Турция. През 2012 година Шаешу беше купен от Сиваспор с опция, че при бъдеща продажба 10 процента от сумата трябва да бъде преведена на Черноморец. Французинът с алжирски паспорт беше продаден за 3 милиона евро. Това означава, че 300 хиляди евро би трябвало да са постъпили по сметките на клуба. Не е ясно дали това е направено и къде са отишли тези пари.

Според последна информация среща между кмета Димитър Николов и Митко Събев ще има на 13 декември. Това ще стане два часа преди провеждането на ново заседание на Съвета на директорите на бургаския клуб. Не е ясно какви ще са точките от дневния ред.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК