Проект за 2,5 милиона лева за нов стадион в Долно Езерово

0

Проект за 2,5 милиона лева чака финансово покритие. Той ще преобрази тотално стадиона в Долно Езерово и ще го направи пригоден за мачове в А група. Проектът е изготвен от експерти на ПФК Нефтохимик. За да бъде стартиран той обаче, трябва да се премине през няколко юридически и технически процедури. Базата трябва да бъде отдадена на концесия на клуба поне за 30 години, като в същото време се гарантира и приспадането на бъдещите инвестиции към дължимите концесионни такси.

Босът на Нефтохимик Павел Бошнаков е готов да осигури парите, но срещу определени гаранции. Чака се все още и развитие по казусите около стадион Лазур и стадион Черноморец. При невъзможност тези съоръжения да бъдат ползвани по нормален начин, изграждането на нов стадион в Долно Езерово ще стартира.

Ръководството на клуба обаче чака и обществена подкрепа за реализация на своите проекти. Чака се и помощта на големите фирми на територията на общината, които на този етап отказват да финансират социални проекти, като изграждането на голям футболен клуб с преобладаващо общинско участие. В момента община Бургас притежава 82 процента от акциите на ПФК Нефтохимик.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК