Провален директор унижава колеги и възпитаници с награждаване в..кухня

0

Печално известният директор на спортното училище в Бургас Георги Георгиев реално дълбае дъното. Същият ще помаха за сбогом на колегите си и ще се прости с шефския стол след журналистически разкрития и то скандални. „Посленото 10“ от негова страна спрямо дългогодишните му колеги се очакваше да е помпозно и запомнящо. Наближава традионната церемония по награждаването на най- заслужилите спортни възпитаници със солини постижения през календарната година. Георгиев обаче решава да отбие номера около Никулден, когато е датата. Програмата е планирана да бъде сред благоухания на манджи в…столовата за хранене на училището. Един път тя е малка и не може да побере много хора, а на същата тази церемония участват всички преподаватели, треньори, възпитаници, техните родители и интимни партньори на медалистите от държавни и международни състезания. Георгиев е решил обаче да се спре на този вариант, нищо, че в близост е спортна зала Бойчо Брънзов например и тя може да бъде „арена“ на подобаващо награждаване със зареждаща програма. Което пък би повдигнало самочувствието на младите господа и дами- спортисти и техните наставници.

Вътрешни източници разкриват, защо предстои отбиване на номера. Според тях се е правила подмяна и преподреждане от училищния бос на същата тази топ десятка, въпреки решенията взети на педагогическия съвет. Ако това е вярно , то сред спортната общност не предизвиква вече кой знае какви реакции негативни. Надделява мнението, че Георгиев е провален директор и по негово време емблематичната гимназия „Юрий Гагарин“ е достигнала дъното. Същият скоро ще се сбогува с поста си след проверки от страна на спортното министерство. До избора на негов наследник обаче, закона му дава право да остане, макар да е морално да излезе в платен или неплатен отпуск.

Иначе той бе подложен на кръстосан огън и проверки за сериозни злоупотреби със служебно положение. Включително за финансови измами, криминални приеми в учебното заведение, непрозрачни обществени поръчки и толериране на компрометирани възпитаници и треньори. Благодарение на част от читателите, uniconbg.com огласи смущаващи данни в конкретика. Самият Кралев не оповести публично резултата от проверките, но с поведението си подсказа, че дните на уличения директор са преброени, още тогава. Той така или иначе вече е в пенсионна възраст. Легендарната гимназия има крещяща нужда от оздравитено- спасителен план, според специалистите. Очаква се община Бургас да поиска да стане принципал на „Юрий Гагарин“.

Uniconbg.com