Приказката на „канарчетата“ свършва, но не и песента им

0

Приказката, която разказа във футбола ни пловдивският Ботев, сякаш върви към своя край. След Купата и Суперкупата на България, спечелени в битки с доминатора у нас в последните 6 сезона Лудогорец, и 6-те мача в Европа дойде изравняването на най-лошия домакински старт в елита в историята на клуба – 3 поредни поражения, и раздялата с втори основен играч. След Омар Косоко, от чийто трансфер в ОАЕ (в Ал Фуджейра) в „жълто-черната“ каса постъпи около половин милион лева, сега в посока Израел поема и Виктор Генев.

Наглед всички неочаквано хубави неща, случили се на Ботев и неговия безкрайно симпатичен треньор Николай Киров, са на изчерпване. Приказката за 2017-а може и да приключва, но надали „канарчетата“ ще замлъкнат. Тяхната песен ще продължи да се чува у нас най-малко по две причини. Първата е, че Белия едва ли ще стане черен на бултрасите след всички върховни емоции, които им достави. Както се казва – завинаги един от тях.

Второ – Ботев разполага със спортно-технически решения след напускането на Косоко и Генев, колкото и полезни да бяха те за отбора в ключови моменти. Радослав Терзиев, който бе част от гръбнака на младежкия национален отбор, застава до Пламен Димов в центъра на защитата, а Балтанов, Серкан Юсеин и Тодор Неделев могат да си играят заедно в средата на терена, а като твърда величина по отношение на 11-те е и Фелипе Бризола.

Така че на този етап напрежение е изключено. Изключението може да настъпи в един единствен момент – загуба в пловдивското дерби с Локомотив в Коматево другия месец. Да, дотогава мачовете далеч не са леки – гостуване на наредилия две поредни победи новак Етър и Лудогорец, а между тези две срещи под тепетата идва Левски. Но всъщност махмурлукът на щастието все още държи „жълто-черната“ общност. А опиянението бе тежко…

Източник: Иво Тасев/ „Меридиан мач“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК