Предложиха на Ботев (Пд) близо 2-метров френски таран

0

Веднага след впечатляващия успех над албанския Тирани в офиса на Ботев получиха предложение да вземат нов централен нападател, научи „Меридиан Мач“. Това е френският исполин Жоел Тома, който е висок 191 см, а през последния сезон е играл в холандския Дордрехт, за който има 7 гола в 27 мача. 31 – годишният французин е продукт на прочутата школа на Бордо, като до момента има сериозен опит в европейския футбол. Той е защитавал цветовете последователно на немския Кайзерслаутерн, на шотландския Хамилтън, на английския Колчестър, на гръцкия Йоникос, на румънските Турну Северин и Динамо Букурещ, на френския Бастия и на шотландския Рейт Роувърс, преди да замине за Холандия. Тома е истински номад и очевидно няма да има нищо против да се премести в България, още повече, че неговите агенти сами са го предложили на един от участниците ни в Лига Европа. Ако Жоел Тома подпише с Ботев, той ще се нареди със сигурност сред футболистите, които взимат тавана на заплатите в клуба.

Последната дума за трансфера ще има треньорът на „жълто-черните“ Николай Киров. Той иска изявен голмайстор, като в тази роля не може да влезе бразилецът Фернандо Виана, заради който тимът играе с фалшива деветка.

Белия предпочита да привлече българин за нападател, но след като неговият фаворит Венцислав Христов се колебае за подписа, не е изключено той да избере Жоел Тома.

Снимка: soccerladuma.co.za

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК