Преди Созопол – Поморие (вероятни състави)

0

Созопол приема Поморие в морското дерби от XXVI кръг на Втора лига. Двубоят е днес, от 18:00 ч. на стадиона „Арена Созопол“.

Двата отбора са съседи във временното класиране. Созопол е на четвърто място, а Поморие – позиция по-надолу. Съперниците обаче са с еднакъв актив – по 42 точки. За момента единствено по-добрата голова разлика на „небесносините“ им отрежда по-предното място. В последния кръг и двата тима имаха двубои срещу претенденти за Първа лига. Възпитаниците на Румен Димов загубиха злощастно с 1:2 в последната минута гостуването си на Септември (София), докато тези на Малин Орачев се наложиха у дома над Витоша (Бистрица) с 1:0.

Созопол и Поморие имат своите кадрови проблеми преди днешния сблъсък. Домакините няма да могат да разчитат на двама от основните си футболисти. Якуб Идризов е наказан за днешната среща, а на Мирослав Радев му предстои операция и също отпада от сметките на своя наставник. За гостите пък двубоя със сигурност пропускат трима – наказаният Станислав Дрянов и контузените Християн Казаков и Стефан Стаматов. Старши треньорът на тима разкри за KotaSport.com, че доста футболисти са били с нарушен тренировъчен процес през седмицата, така че нищо чудно в последния момент да отпадне още някой.

„Поредното дерби, в което ще участваме. С Поморие се познаваме до болка. Съперник, който, както и ние, работи да се развива като клуб и като отбор. Познаваме се в детайли, но съм убеден, че ще има и елемент на изненада. Надяваме се ние да сме отборът, който ще победи. Играем на собствен терен, пред нашата публика. Ще искаме да покажем добра игра.

Това ще бъде дерби, в което ще преобладават емоциите. А какво по-хубаво от това публиката да се наслаждава на тези емоции и страсти. Нека стане празник за хората, които живеят по морето. Напрежение ще има, но то ще е сладко, тъй като и двата отбора сме в челото на Втора лига – там, където няма опасност от изпадане. Така че нека се получи хубав, динамичен двубой. И нека по-добрият да победи. Дано това сме ние“, коментира за KotaSport.com наставникът на Созопол Румен Димов.

„Морско дерби, в което се срещат два отбора, представящи се много добре във Втора лига. И двата тима сме в първата петица. Очаквам агресивен мач, изпълнен с много емоции и страсти. Надявам се да покажем по-добра игра и да победим. Готвим се нормално. Доста от футболистите имаха нарушен тренировъчен цикъл. Надявам се това това да не повлия на физическата ни форма и състояние“, заяви от своя страна старши треньорът на Поморие Малин Орачев.

Вероятен състав на Созопол: Мартин Теменлиев, Ангел Делчев, Мартин Сечков, Даниел Андреев, Христо Каймакански, Стоян Мантаров, Михаил Георгиев, Станимир Митев, Мустафа Мустафа, Деян Христов, Кристиян Тафраджийски

Резерви: Свилен Нотев, Любомир Илиев, Диан Хаджиев, Станимир Баев, Борислав Борисов, Мирослав Радев, Георги Петров

Наказани: Якуб Идризов

Контузени: Мирослав Радев

Вероятен състав на Поморие: Димитър Тодоров, Антон Иванов, Ахмед Ахмедов, Георги Петков, Деян Лозев, Илиян Шерденов, Иван Колев, Милен Танев, Слави Шопов, Станислав Жеков, Христо Лемперов

Резерви: Димитър Илиев, Живко Илиев, Бекир Расим, Мартин Василев, Мирослав Коев, Ростислав Петров, Ганев

Наказани: Станислав Дрянов

Контузени: Християн Казаков, Стефан Стаматов

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК