Преди Созопол – Поморие (вероятни състави)

0
-
-

Созопол приема Поморие в регионалното дерби от III кръг на Втора професионална лига. Двубоят е днес, от 18:00 ч. Съперниците имат сериозни амбиции през настоящия сезон и очакванията са да се получи изключително здрав мач.

Созопол има сериозни проблеми с контузени футболисти. Наставникът на тима Румен Димов няма да може да разчита на цели шестима. Четирима от тях са основни футболисти на тима – Габриел До Кармо, Георги Петров, Диян Хаджиев и Мустафа Мустафа. Последният показва сериозна форма напоследък, като се превърна и в основен изпълнител на всички статични положения. Останалите двама са сред младите надежди – Мехмедали Мехмедали и Милен Димов.

„Поредно дерби за нашия отбор. Знаете, че в първите 3 кръга срещаме 3 морски отбора. Мисля, че влизаме в мача с Поморие достатъчно добре подготвени, въпреки проблемите, които имаме с контузиите на основни състезатели.  Подготвяме се внимателно, наблюдаваме видео, анализираме. Надявам се в събота да покажем добра игра и да зарадваме феновете на Созопол“, коментира за KotaSport.com наставникът на „небесносините“ Румен Димов.

Поморие също има кадрови проблеми, с които старши треньорът Малин Орачев ще трябва да се справи. Извън сторя, заради контузии, са Мирослав Коев и Илиян Шерденов. Основният стълб в центъра на защитата Георги Петков също пропуска мача, заради наказание. Капитанът на тима получи червен картон в срещата с Царско село и ще изтърпи наказанието си именно в морското дерби.

„Досега всички мачове между Поморие и Созопол са били агресивни и динамични. И двата  отбора показват характер. Сигурен съм, че утре ще бъде по абсолютно същия начин. Надявам се да излезем да победители. Дано да направим по-малко грешки. В този мач, който допусне по-малко грешки, той ще спечели. Надявам се това да сме ние“, коментира за KotaSport.com наставникът на Поморие Малин Орачев.

Вероятен състав на Созопол: Теменлиев, Пенев, Стоянов, Андреев, Пешов, Радев, Георгиев, Мантаров, Мустафа, Лефтеров, Тафраджийски

Резерви: Нотев, Каймакански, Сечков, Зайденов, Янчев, Баев, Митев

Наказани: Няма

Контузени: До Кармо, Петров, Хаджиев, Димов, Мустафа, Мехмедали

Вероятен състав на Поморие: Тодоров, Дончев, Тютюков, Расим, Дрянов, Хаджиев, Божинов, Орачев, Шопов, Казаков, Лемперов

Резерви: Пацов, Ахмедов, Лозев, Георгиев, Жеков, Ж. Петков, Петров

Наказани: Г. Петков

Контузени: Коев, Шерденов

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК