Преди Нефтохимик – ЦСКА (вероятен състав)

0
Снимка: sportal.bg

Нефтохимик приема ЦСКА-София в мач от XVI кръг на първа професионална лига. Двубоят ще се проведе днес, от 17:30 ч. на стадион „Лазур”.

Двата тима вече се срещнаха веднъж – в III кръг на първенството. Тогава „шейховете” допуснаха срамна загуба на ст. „Българска армия” с 1:5. Още по-неприятното бе, че „армейците” вкараха 4 гола до 21-ата минута, като резултатът бе открит след по-малко от 120 секунди. Това поражение бе на път да доведе до сериозни катаклизми в бургаския тим. Все пак ръководството реши да гласува вот на доверие на тогавашния наставник Димчо Ненов. След няколко кръга, обаче той бе освободен, а на негово място дойде сегашният старши треньор на тима Христо Янев.

За голяма част от настоящия състав на Нефтохимик днешният мач със сигурност ще бъде по-специален. Няколко футболисти на „зелените”, начело с треньорския щаб, са бивши кадри на „армейците”. Именно с червената фланелката те спечелиха през миналия сезон Купата на България, макар че тогава се водиха с аматьорски статут, участвайки във В група. Това, обаче едва ли ще има попречи да се раздадат максимално, търсейки минимум точка от предварително сочения за фаворит столичен клуб. Освен за бившите треньори и футболисти на ЦСКА, двубоят ще бъде с по-особен заряд и за двама бивши футболисти на Левски – Мариян Огнянов и Венцислав Христов.

В предишния кръг „шейховете” претърпяха истинско крушение при визитата си на Дунав. В Русе бургазлии загубиха с 0:3, като домакините бяха решили всичко в своя полза още през първото полувреме. Това бе и може би най-слабият мач на тима под ръководството на Христо Янев. Треньорското ръководство и футболистите със сигурно ще искат да се реваншират за слабите си изяви пред собствена публика. Като своеобразно извинение за представянето си, от ръководството на клуба взеха решение да намалят цените на билетите на половина. Така във всички сектори ще се влиза срещу 5 лв., вместо предварително обявените 10 лв. Децата до 12 години и пенсионерите ще гледат срещата напълно безплатно, а за ученици над 12-годишна възраст билетът ще е 3 лв.

В борбата за 3 точки, Христо Янев няма да може да разчита единствено на Йордан Йорданов. Полузащитникът е със за­сегната вътрешна връз­ка на коляното от мача срещу Пирин (Бл) и отпада за мачовете от Първа професионална лига до края на есенния полусезон. Добрата новина е свързана с централния бранител Марко Ранджелович. Той изтърпя наказанието си от една среща и ще бъде на разположение на своя треньор за тежкото домакинство. Напълно възстановен от контузия е и нападателят Венцислав Христов. В срещата срещу Дунав той се появи като резерва, но сега може да започне от първата минута.

Вероятен състав на Нефтохимик: Янко Георгиев, Костадин Велков, Ангел Грънчов, Яни Пехливанов, Иво Малинов, Любомир Божинов, Емануил Манев, Николай Дюлгеров, Мариян Огнянов, Иван Вълчанов, Венцислав Христов

Резерви: Стоян Колев, Марко Ранджелович, Румен Руменов, Михаел Орачев, Атанас Чепилов, Станислав Маламов, Костадин Хазуров

Наказани: Няма

Контузени:  Йордан Йорданов

Снимка: sportal.bg

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК