Преди Нефтохимик – Славия (вероятен състав)

0

Нефтохимик приема Славия в изключително важен двубой от плейаутите на Първа лига. При краен успех в битката с „белите”, бургазлии ще си гарантират елитния статут и през следващия сезон. Двубоят е днес, от 20:00 ч. на стадион „Лазур”, като от ръководството на домакините призоваха феновете за максимална подкрепа. Реваншът на националния стадион „Васил Левски” пък е след 3 дни, по същото време.

Всички в лагера на „шейховете” са пределно мобилизирани да изиграят най-добрия си мач за сезона. „Зелените” ще се стремят да стигнат до чиста победа, която да им осигури по-спокойна подготовка за ответния мач. На първо място възпитаниците на Христо Янев ще опитат да не допуснат гол във вратата си, който да наклони везните в полза на столичани. Очакванията са младият специалист, начело на Нефтохимик, да избере малко по-предпазлива тактика, без да предприема излишни рискове. Домакините отчитат факта, че срещите със Славия няма да имат нищо общо с тези от редовния сезон, когато Нафтата би на два пъти, при това с лекота. Сега обаче софиянци са с нов треньор, под ръководството на когото показват коренно различен облик.

За важния двубой Христо Янев има няколко кадрови проблема за разрешаване. Той няма да може да разчита на цели петима от своите футболисти. Твърдо аут за срещата са Станислав Маламов, Георги Вълчев, Венцислав Христов и Емануил Манев, които са с различни контузии. От групата отпада и Яни Пехливанов, който си изкара изключително глупав червен картон в 90-ата минута на решения отдавна мач с Монтана. В състава пък се завръщат основни фигури като Костадин Велков и Йордан Йорданов, които изтърпяха своите наказания.

Вероятен състав на Нефтохимик: Янко Георгиев, Костадин Велков, Георги Хашев, Ангел Грънчов, Ранди Онуоха, Николай Дюлгеров, Йордан Йорданов, Иван Вълчанов, Галин Иванов, Владислав Романов, Костадин Хазуров

Резерви: Ивайло Василев, Виктор Хомей, Мариян Огнянов, Михаел Орачев, Илия Миланов, Симеон Русев, Живко Петков

Наказани: Яни Пехливанов

Контузени: Станислав Маламов, Георги Вълчев, Венцислав Христов, Емануил Манев

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК