Преди Нефтохимик – Локомотив (ГО) (вероятен състав)

0

Нефотхимик приема Локомотив (Горна Оряховица) в мач от XIV кръг на Първа професионална лига. Срещата е ключова за „шейховете”, тъй като е срещу директен съперник за оставане в родния футболен елит. Двата тима имат по 11 точки и победителят ще има предимство в борбата до края на сезона. За момента бургазлии заемат по-горно място, единствено заради по-добрата си голова разлика.

В предишния кръг Нафтата спечели друга важна битка, надделявайки у дома с 3:1 срещу друг отбор от дъното на класирането – Пирин (Благоевград). Това ще вдъхне допълнително самочувствие и увереност на „зелените”. Под ръководството на новия си наставник Христо Янев те показват постоянно израстване в играта си. По време на паузата в шампионата бе надигран и един от солидните тимове във Втора професионална лига – този на Несебър. На градския стадион в Несебър, бургазлии се наложиха с 2:1.

По всяка вероятност Нефтохимик ще опита да атакува още от самото начало на мача с „железничарите”. Ранен гол би внесъл нужното спокойствие у футболистите, позволявайки им да разгърнат потенциала си и да търсят дори по-изразителен успех. Така или иначе, дори и минимална победа ще е с огромна стойност за „шейховете”. Предвид скромния точков актив, с който разполагат, всяка добавена е със „златно” покритие в борбата за оцеляване.

От щаба на бургаския клуб отново призоваха своите привърженици за мощна подкрепа, с която по-лесно да стигнат до успеха. За да стигнат до него, обаче няма да може да помогне Йордан Йорданов. Полузащитникът е със за­сегната вътрешна връз­ка на коляното от мача с Пирин (Бл) и е аут до края на есенния полусезон. Записалият минути в проверката с Несебър Яни Пехливанов е с възобновена контузия и също отпада от сметките за този мач. Добрата новина е свързана със завръщането в игра на Костадин Велков и Станислав Маламов, които са излекувани от своите травми. До последно под въпрос пък ще бъдат титулярният страж Янко Георгиев и голмайсторът Венцислав Христов. Все пак се очаква двамата поне да седнат на резервната скамейка.

Вероятен състав на Нефтохимик: Стоян Колев, Виктор Хомей, Костадин Велков, Ангел Грънчов, Иво Малинов, Любомир Божинов, Михаел Орачев, Николай Дюлгеров, Мариян Огнянов, Станислав Маламов, Костадин Хазуров

Резерви: Янко Георгиев, Марко Ранджелович, Живко Хаджиев, Румен Руменов, Атанас Чепилов, Иван Вълчанов, Венцислав Христов

Наказани: Няма

Контузени: Емануил Манев, Яни Пехливанов, Йордан Йорданов

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК