Преди Несебър – Созопол (вероятни състави)

0

Несебър посреща Созопол в първото бургаско регионално дерби от новия сезон на Втора лига. Двата тима влизат в двубоя след загуба и победа в първия кръг. „Делфините” отстъпиха с 2:3 при гостуването си на Ботев (Гълъбово). „Небесносините” пък стигнаха до драматични 3 точки в домакинството си на Черноморец (Балчик), след победа с 1:0, дошла в последната минута.

Съперниците излизат единствено с мисъл за победа. Изпълнителният директор на Несебър Недялко Москов бе категоричен, че отборът ще търси първа победа в регионалните дербита на ниво Втора лига, след като през миналия сезон не успя да стигне до такава.

„През миналата година не успяхме да бием тим от региона. Сега търсим победа срещу Созопол. Те са силен отбор, но ние излизаме категорично за победа. След загубата от Царско село искам да бием пред наша публика“, коментира за KotaSport.com Москов.

Наставникът на „небесносините” Румен Димов също изрази надежда, че неговите възпитаници ще бъдат по-добрият отбор на терена и ще стигнат до трите точки.

„Предстои ни второ поред морско дерби. С Несебър се познаваме до болка. Знаем си силните и слабите страни, абсолютно всичко, което е необходимо да се направи от треньорския екип. Така че всичко е в краката и главите на футболистите. Когато излязат на стадиона в Несебър, играчите трябва да приложат всичко, което сме тренирали през седмицата. Оттам – нататък се надявам да стане наистина добър двубой, каквито винаги са били срещите между тези съперници и да зарадваме публиката. Нека по-добрият да победи. Надявам се това да сме ние. Имаме си проблеми с контузени. Но пък ше влязат други момчета, които трябва да защитят името и реномето на Созопол“, коментира за KotaSport.com наставникът на Созопол Румен Димов.

Проблемите за Созопол са свързани с контузиите на двамата типични централни нападатели Габриел До Кармо и Георги Петров. Със сигурност срещата ще пропусне и офанзивният Диян Хаджиев. Домакините пък няма да могат да разчитат на снажния защитник Димитър Попов, който е с травма.

Вероятен състав на Несебър: Димитров, Ангелов, Пюскюлю, Молдованов, Али, Костов, Баев, Димов, Манев, Пехливанов, Колев

Резерви: Бояджиев, Вълчев, Бенчев, Михайлов, Попов, Зиксянг, Йосков

Наказани: Няма

Контузени: Попов

Вероятен състав на Созопол: Теменлиев, Сечков, Пенев, Стоянов, Лефтеров, Пешов, Мустафа, Митев, Мантаров, Радев, Тафраджийски

Резерви: Нотев, Андреев, Янчев, Зайденов, Каймакански, Георгиев, Баев

Наказани: Няма

Контузени: До Кармо, Петров, Хаджиев

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК