Преди Левски – Нефтохимик (вероятен състав)

0

Нефтохимик гостува на Левски в мач от XIX кръг на Първа професионална лига. Двубоят е днес, от 17:30 ч.

Двата отбора вече се изправиха един срещу друг в VI кръг на родния елит. Спорът помежду им

[sociallocker id=5830]

на стадион „Лазур” приключи с драматична победа за „сините”. Воденият тогава от Люпко Петрович тим стигна до трите точки, благодарение на две дузпи, втората от която в 92-ата минута. И двата 11-метрови наказателни удара бяха реализирани от Роман Прохазка, който пък играеше своя мач номер 100 за столичани. Между попаденията за гостите, Иван Вълчанов бе изравнил резултата.

Сега двата тима излизат на „Герена” от коренно различни позиции. Докато домакините са втори в класирането, то бургазлии са на незавидното предпоследно място. Възпитаниците на Христо Янев, обаче изнесоха най-силния си мач от началото на шампионата в последния кръг. Те отнесоха у дома Ботев (Пд) с 4:0. Това повъзвърна загубеното самочувствие на „шейховете”, които веднага след успеха над „канарчетата” вкупом изразиха надежда да отмъкнат нещо Левски. „Зелените” искат да завършат с положителен резултат един изключително тежък полусезон. Всяка точка от гостуването в София ще се приеме като сериозен успех и със сигурност ще направи предстоящите празници далеч по-хубави за бургазлии.

Христо Янев ще заложи на по-предпазлива и изчаквателна тактика. Защитният вал трябва да бъде изключително добре организиран, за да не се допускат сериозни положения пред неизменния титуляр Янко Георгиев. Напред пък ще се разчита основно на скоростни контраати. Те трябва да хванат неподготвена защитата на домакините, която след напускането на Люпко Петрович далеч не изглежда толкова впечатляващо.

За да постигне поне частичен успех, старши треньорът на Нефтохимик няма да може да разчита на двама от своите футболисти. Това са трайно контузените Йордан Йорданов и Станислав Маламов. Двамата са с различни травми и твърдо отпадат за тежкото гостуване. Всички останали „зелени” играчи ще бъдат на разположение на Христо Янев.

Вероятен състав на Нефтохимик: Янко Георгиев, Виктор Хомей, Ангел Грънчов, Яни Пехливанов, Иво Малинов, Любомир Божинов, Емануил Манев, Николай Дюлгеров, Мариян Огнянов, Иван Вълчанов, Венцислав Христов

Резерви: Стоян Колев, Костадин Велков, Марко Ранджелович, Румен Руменов, Михаел Орачев, Атанас Чепилов, Живко Петков

Наказани: Няма

Контузени:  Йордан Йорданов, Станислав Маламов

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]