Преди Етър – Созопол (вероятен състав)

0

Созопол гостува на Етър в най-интересния двубой от XIII кръг на Втора професионална лига. И двата тима имат амбиции минимум за място в тройката, което пък от своя страна ще гарантира най-малкото участие на бараж за влизане в Първа професионална лига. След 12 изиграни мача, двата тима се намират в абсолютно идентична позиция. Те си поделят третото място с актив от 23 точки (6 победи, 5 равенства, 1 загуба) и плюс 8 голова разлика.

„Небесносините” ще хвърлят всички сили, за да си тръгнат с положителен резултат от тази среща. При победа и добро за тях развитие на останалите срещи от кръга, възпитаниците на Румен Димов могат дори еднолично да оглавят класирането на втория ни ешелон. Възможно е наставникът на Созопол да избере малко по-предпазлива тактика, разчитайки на мълниеносни контри. Дефанзивният вал на морския тим е най-стабилният във Втора лига. Вратарят на тима Мартин Теменлиев е допуснал едва 4 попадения във вратата си. Той не е вадил топката от мрежата си вече цели 8 последователни шампионатни мача.

„Очаква ни интересен двубой. Излизаме срещу много уважаван от мен съперник. Отбор с традиции в българския футбол. Етър имат треньор, от когото се възхищавам. Постигнал е изключително много не само в България, но и в чужбина. В Германия игра финал за Купата с малък за техните стандарти отбор, какъвто е Унион (Берлин). Това е огромен успех за българското треньорство. Винаги съм харесвал и съм се възхищавал от прагматичния стил, дисциплинираността и организираността на футбола, който показват неговите треньори. Като дете искрено съм се радвал на неговите победи и класиране, особено когато бе треньор на един от любимите ми отбори. За пример на всичко казано от мен мога да дам тактическото надиграване и отстраняване от европейските турнири на един много силен тим като Славия (Прага). Винаги съм твърдял, че той трябваше да бъде и национален селекционер.

Но с Етър до тук. В момента наблюдаваме, анализираме и разработваме стратегия за битката, която ни предстои във Велико Търново. Тренировките преди мача са ни базирани изцяло на тактическите изисквания спрямо противника. Трябва да сме много концентрирани върху отделните елементи и детайли от играта, които са много важна част от срещата. Класирането в момента не се брои. Затова и казвам, че не го гледам чак толкова обстойно. Само тези, които са първи на пролет, могат да мечтаят. Към момента всичко изглежда перфектно за нашия отбор, но трябва да се внимава. Класирането е важно на пролет. Сега не се брои“, коментира за KotaSport.com наставникът на Созопол Румен Димов.

Вероятен състав на Созопол: М. Теменлиев, Ив. Янчев, Г. Хашев, П. Ганев, Ст. Мантаров, Ст. Митев, Як. Идризов, Б. Борисов, М. Георгиев, Кр. Пешов, Д. Христов

Резерви: Св. Нотев, Г. Радев, М. Мустафа, Ст. Баев, М. Радев, Ант. Иванов, Кр. Тафраджийски

Наказани: Анг. Делчев

Контузени: Д. Хаджиев, М. Димов, Ив. Стоянов

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК