Преди дербито Поморие – Созопол (вероятни състави)

0

Поморие приема Созопол в регионално дерби от XI кръг на Втора професионална лига. Двубоят е днес, от 15:00 ч. на градския стадион в Поморие.

През седмицата и двата тима отпаднаха на 1/8-финалите за Купата на България от отбори от Първа лига. Поморие отстъпи при визитата си на Верея с 0:1, докато „небесносините” загубиха със същия резултат домакинството си на Пирин (Бл). Футболистите и на двата отбора имаха само 2 дни, за да се възстановят за предстоящия сблъсък.

В шампионата и Поморие, и Созопол се намират във възходяща форма. Поморийци понатрупаха точки, след доста слабото начало на кампанията. Същевременно играта им се подобри чувствително. Те постигнаха първа победа като гости, а в IX кръг се наложиха и над лидера в класирането по това време ЦСКА-София 2. От своя страна Созопол също показва огромен прогрес. Освен че отборът няма загуба от първия кръг на втория ни ешелон до момента, тимът се намира и в серия от 4 последователни победи, а в 6 поредни срещи не е допускал гол във вратата си.

И Малин Орачев, и Румен Димов имат пред себе си известни кадрови проблеми. Първият отново няма да може да разчита на Бекир Расим и Християн Казаков. Полузащитниците са с травми и отпадат за дербито. Всички останали са на негово разположение за срещата в неделя. Димов пък ще трябва да се лиши от услугите на четирима свои състезатели. С контузии са Диян Хаджиев, Милен Димов и Иван Стоянов. Най-сериозно се очаква да се усети липсата на защитника Ангел Делчев. Неизменният титуляр бе изгонен в добавеното време на мача за Купата срещу Пирин (Бл) и ще трябва да изтърпи наказание.

Вероятен състав на Поморие: Д. Тодоров, Ант. Иванов, Г. Петков, Ст. Жеков, Д. Лозев, Хр. Лемперов, М. Тевия, Д. Стоянов, Ил. Шерденов, К. Георгиев, Ахм. Ахмедов

Резерви: Д. Илиев, М. Василев, Сл. Шопов, М. Танев, Д. Стаматов, Ст. Стаматов, Ив. Колев

Наказани: Няма

Контузени: Б. Расим, Хр. Казаков

Вероятен състав на Созопол: М. Теменлиев, Ст. Мантаров, Ив. Янчев, Г. Хашев, Г. Радев, Ст. Митев, Ст. Баев, Кр. Пешов, М. Радев, Ант. Иванов, Д. Христов

Резерви: Св. Нотев, П. Ганев, Як. Идризов, М. Мустафа, Б. Борисов, М. Георгиев, Кр. Тафраджийски

Наказани: Анг. Делчев

Контузени: Д. Хаджиев, М. Димов, Ив. Стоянов

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК