Преговорите с Краев не вървят гладко

0

Освен Деян Иванов и Нико­лай Кръстев, Левски иска да задържи с дългосрочен дого­вор още един свой юноша -Божидар Краев. 19-годишният играч обаче все още не е казал заветното „да“ на клуба. Краев има контракт със сините до 31 декември тази година. Затова от „Ге­рена“ правят всичко възмож­но срокът на контракта да бъде удължен. Опитите на шефовете да го сторят трябва да се увенчаят с ус­пех до 30 юни. Ако дотогава контрактът не стане факт, то Краев ще може да разго­варя с който и да е клуб, в който да премине още на 1 януари 2018 година като сво­боден агент. Ако се стигне до такъв сценарий, то Лев­ски ще продаде футболиста през лятото.

През тази пролет Краев се справя на ниво и вече на­прави дебюта си за нацио­налния отбор – появи се в игра в световната квалифи­кация срещу Холандия.

През настоящата кампа­ния Божидар има 27 мача за Левски в Първа лига, в които е отбелязал 8 гола – той е и водещият реализатор на тима. Днес чуждестранни скаути ще наблюдават игра­ча в дербито с ЦСКА. Инте­рес към него вече декларира­ха турски и италиански клу­бове.

Договорите на четирима футболисти на сините пък изтичат с края на настояще­то първенство. Това са Сърджан Лукин, Георги Костади­нов, Джереми де Ноойер и Антонио Аниете. Румън­ският защитник и халфът Костадинов все още не са се съгласили на предоставените условия от клуба. Към този момент е по-вероятно Де Ноойер и Аниете да се разде­лят с тима от Терена“ през лятото.

Източник: „Тема спорт“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК