Правят футболно училище в Бургас

1

Бургас ще има футболно училище, научи KotaSport.com. То ще бъде на принципа на съществуващото в града Спортно, но децата в него ще тренират само футбол. Школото ще се превърне в реалност по

[sociallocker id=5830]

инициатива на БФС и Министерството на младежта и спорта.

Припомняме, че вчера представители на БФС и ММС дадоха съвместна пресконференция. На нея стана ясно, че положението с Детско-юношеските школи в страната е трагично, като Йордан Лечков писа оценка „среден 3“. На срещата с медиите присъстваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, първият вицепрезидент на Българския футболен съюз Йордан Лечков, отговорникът за националните отбори Емил Костадинов и председателят на Комисията по изпълнение на Програмата за развитие на детско-юношески футбол Павел Панов.

Разработването и реализирането на Програмата стана факт благодарение на отличното взаимодействие между Министерството на младежта и спорта и Българския футболен съюз. За пръв път Министерството на младежта и спорта отдели 1 млн. лв. за финансиране на детско-юношеския футбол в подкрепа на Програмата, чиято основна цел е да бъде изградена съвременна система на управление на детско-юношеския футбол, която да отговаря на високите изисквания, поставени от развитите футболни страни.

От ММС предвиждат през следващата година приема на деца в специалност „Футбол“ на спортните училища да се извършва под контрола на ръководителите на детско-юношеския футбол към БФС. Треньорите в училищата ще работят по методика, разработена от Футболния съюз. За самите тях също се предвижда специално обучение. Има идея в София да бъде създадена Академия под егидата на БФС, като се ползва базата на държавното спортно училище „ген. Владимир Стойчев“. В нея ще бъде направена отделна селекция и ще бъде подсигурен целият необходим персонал – от диетолог, до лекар и масажист. Именно на подобен принцип ще бъде и създаването на футболно училище в Бургас.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]

0 0 votes
Article Rating
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
фен
фен
7 години по-рано

То футбол няма, те училище ще правят?!