Почина Денис Ершов

0
-
-

Денис Ершов е починал вчера. Бизнесменът е получил масивен инфаркт.

Денис Ершов е роден в град челябинск, Русия, но е гражданин и на Литва. Скандално известният бизнесмен учи в художествено училище, става инженер по разработка на нефтени находища, след като завършва Тюменски индустриален институт в Сибир.

В годините на демокрацията се занимава с частен бизнес и става вицепрезидент в „Конекс“ – фирма, която за времето си е един от най-големите износители на петрол. Ершов създава „Нафтекс“ през 1991 г. Основен акционер е с Митко Събев и в „Петрол Холдинг“, но продава акциите си.

Денис Ершов е изгонен от България по заповед на директора на Националната служба за сигурност (НСС) през 2000 г, тъй като властта у нас го счита за заплаха за националната сигурност. Тогава директор на НСС е Атанас Атанасов, а правителството е на Иван Костов. В заповедта, освен Денис Ершов, е вписано и името на Майкъл Чорни, както и на още 3-ма руски бизнесмени. Ершов обжалва и печели делата в съда. Така от 2004 година отново има право да влиза в страната ни. Години по-късно разказва, че заповедта за забраната не е политическа, но е поръчкова.

Ершов е главно действащо лице във войната за собствеността в дистрибутора на горива „Петрол“ АД. Негов враг е Митко Събев, с когото Ершов дълги години бе съдружник и бизнес партньор.

KotaSport.com изказва своите съболезнования към близките и роднините на Денис Ершов.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]