Поставиха приоритетната цел пред Букарев

0
-
-

Изграждането на силно скаутско звено е приоритет на Асен Букарев. В последните години Левски на практика няма отдел, който да следи на живо набелязаните за привличане играчи, пише „Тема спорт“. Още с придобиването на акциите на клуба Спас Русев се опита да направи подобрения в това направление.

През миналата есен за главен скаут бе назначен Георги Чиликов. Това стана с препоръките на Станимир Стоилов. Чиликов имаше няколко мисии в чужбина, но се задържа на „Герена“ около половин година. Парадоксалното бе, че нито един от наблюдаваните от него футболисти така и не пристигна в клуба.

За последно Левски имаше силно скаутско звено, за което се отделяха доста средства, бе при Иво Тонев – от пролетта на 2012 година до лятото на 2013-а. Тогава началник на съгледвачите бе Дончо Донев. След изпуснатата титла срещу Славия парите на „Герена“ секнаха, а отделът разформирован.

Една от главните задачи на Букарев ще е да изгради скаутска мрежа. Такава, която да обхваща и привличането на таланти от страната в ДЮШ, а и футболисти за първия отбор от чужбина.

В момента основен съгледвач на Левски е бившият защитник на сините Кирил Вангелов.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]