Последните 6 победи на Левски са с по 1:0, Буш и Мапуку не са вкарвали над 3 месеца

0

Последните 6 победи на Левски във всички турнири са с резултат 1:0. За Купата на България на 19 септември сините спечелиха срещу Ботев Гълъбово с гол на Антонио Вутов в продълженията, а след това на 25 октомври надвиха втородивизионния Монтана на 1/8-финал (победата на „Герена“ дойде с автогол на Даниел Георгиев). В Първа лига на 1 октомври бе повален Черно море с попадение на Давид Яблонски, на 15 октомври чешкият защитник вкара за трите точки от Етър на „Ивайло“, на 4 ноември Левски би Локо Пд у дома, а на 25.11 Давид Яблонски донесе минималния успех над Верея, след като се разписа с… ръка.

В периода, в който бяха постигнати шестте успеха с по 1:0 (19 септември – 25 ноември), Левски изигра още 4 шампионатни мача. В тях сините стигнаха до 3 равенства – 0:0 с Берое и Витоша Бистрица и 2:2 с ЦСКА. Те загубиха и с 0:2 от Лудогорец в Разград. За последно Левски спечели с повече от 1:0 на 15 септември – 2:0 над Септември София на „Георги Аспарухов“.

Чешкият защитник Давид Яблонски вече има 7 гола в Първа лига през сезона. Толкова общо са вкарали двамата централни нападатели на Левски – Серджиу Буш е с 3, а Жуниор Мапуку е с 4.

Нападателите на Левски Серджиу Буш и Жуниор Мапуку не са отбелязвали гол от 7-ия кръг (26 август), когато се разписаха при 4:0 срещу Славия (включително и в отложения мач с Лудогорец – 0:0 на „Герена“, както и в двете срещи за Купата на България срещу Ботев Гълъбово (1:0) и Монтана (1:0). Оттогава вече изминаха 3 месеца.

Головата суша на Серджиу Буш в Първа лига продължава вече 741 минути (12 часа и 21 минути), а тази на Жуниор Мапуку е 227 минути (3 часа и 47 минути).

Само 1 от 20-те гола, които е отбелязал Левски в 16-те двубоя през сезона в Първа лига, е дело на българин – Антонио Вутов вкара при 2:0 над Витоша Бистрица в 3-ия кръг.

Левски има само един отбелязан гол с удар извън наказателното поле – от Жорди Гомес срещу Локо Пд (1:0) на „Герена“. Испанецът се разписа от пряк свободен удар.

Източник: „Тема спорт“

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]