Португалците на „Герена“ станаха любимо „синьо“ число

1

След трансферите на Филипе Нашименто и Афонсо Фигейредо, бройката на привлечените от Левски португалци набъбна на седем.

Първият, който акостира на стадион „Георги Аспарухов“, бе Филипе да Коща през януари 2009 година. Той дойде със скандал от ЦСКА. Португалецът стана шампион със сините, но не успя да оправдае очакванията и бързо се раздели с клуба.

В началото на 2012-а на „Герена“ играха двама представители от страната на мореплавателите. Това бяха левият защитник Нуно Пинто и халфът Кристовао Рамос, а през лятото към тях се присъедини и нападателят Жоао Силва, за когото бе дадена сериозна сума на Евертън. Те са част от последния тим на сините, който бе близо до титлата и купата, загубени злощастно, съответно в мачове срещу Славия и Берое. Кристовао Рамос записа и втори престой в Левски, след като се завърна в началото на 2014 година, но изигра полусезона и напусна клуба. Все пак гологлавият полузащитник и Жоао Силва ще се запомнят с головете си при победите над ЦСКА – за 1:0 на 4 март 2012 г. и 2:1 на 27 април 2013 г.

Последният португалец, играл на „Герена“, бе левият защитник Рикардо Нунеш, дошъл в началото на 2014 година, но в края на шампионата се раздели безславно със сините.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]

0 0 votes
Article Rating
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
jockeyfirst
jockeyfirst
6 години по-рано

Дааааа СЕДЕМ !